Boekenpraat: Verpest (Liesbeth van Kempen)

Het verhaal
Barbara woont sinds kort met haar gezin in Frankrijk en organiseert daar workshops. Met behulp van paarden wil ze mensen inzicht geven in hun gedrag en emoties. Ze heeft van een man -die anoniem wil blijven- de opdracht gekregen om een workshop voor zeven mensen te organiseren. Alle deelnemers verdienen de vier dagen durende workshop echt, heeft de man gemaild. De onbekende man betaalt en de deelnemers mogen niet weten wie hij is. Op het laatste moment zegt de onbekende man echter af, maar hij vraagt Barbara de workshop wel gewoon door te laten gaan.

Eén voor één druppelen vervolgens de zeven deelnemers aan de workshop binnen. Barbara heeft al snel door dat de deelnemers elkaar ergens van kennen. Hun gedeelde verleden lijkt echter niet iets te zijn waar ze trots op zijn of waar ze blij mee zijn. Waarom doen ze er zo vaag over?

Dan verdwijnen twee deelnemers. Dat lijkt nog heel onschuldig. Totdat er steeds meer deelnemers verdwijnen. Wat is hier aan de hand? Welk spel wordt hier gespeeld en door wie?

Mening
In deze thriller spelen elf personages een belangrijke rol. Omdat het boek in de beschrijvende vorm is geschreven, vond ik dat echter geen enkel probleem. Ik leerde alle personages al snel kennen. Toch wist de auteur ook genoeg vragen open te houden over de verschillende personages, tot op de laatste bladzijde van het boek.

In dit boek wordt duidelijk dat het verleden een grote rol kan spelen in het heden. De gevolgen van pesten worden beschreven, voor de gepeste én voor de pester. Met name in de laatste hoofdstukken komt dat aan bod en ik vond dat heel heftig om te lezen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor dit thema. De impact van pesten wordt naar mijn mening nog veel te veel onderschat. Ik denk dat het voor pesters, gepesten, leerkrachten én anderen daarom heel goed is om dit boek te lezen. Hoewel het niet is gebaseerd op feiten, opent het wellicht wel wat ogen.

De spanning in het boek bouwt zich vanaf de eerste bladzijde op en komt pas op het allerlaatste moment tot een climax. Dat maakte dat ik het geboeid kon lezen. Ik ga zeker meer lezen van deze schrijfster.

Dit boek ook lezen?
Je vindt ‘Verpest’ bijvoorbeeld bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Verpest
Auteur:
Liesbeth van Kempen
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Thriller
Pagina’s:
302

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: Verpest (Liesbeth van Kempen)

Reacties zijn gesloten.