Boekenpraat: De stille patiënt (Alex Michaelides)

Het verhaal
Psychotherapeut Theo Faber solliciteert naar een nieuwe baan. Het is niet zo dat hij heel graag bij een andere instelling wil werken; hij is vooral geïnteresseerd in Alicia Berenson. Alicia kwam in het nieuws nadat ze haar man vermoordde. Ze zit al jaren in een kliniek. Als Theo ziet dat ze daar een forensisch psychotherapeut zoeken, solliciteert hij direct.

Theo heeft al die jaren willen weten hoe het zit met Alicia en haar man. Waarom vermoordde ze haar man? Hoe kwam ze tot die daad? Alicia heeft sinds de dag dat ze haar man vermoordde geen woord meer gesproken. Theo wil haar zwijgen doorbreken. Kan hij tot haar doordringen? En kent hij de dunne lijn tussen patiënt en behandelaar dan nog wel?

Theo spreekt met mensen die Alicia hebben gekend voor ze haar man vermoordde. Kunnen zij het mysterie dat Alicia is voor hem onthullen? En stel dat Alicia aan het praten gaat, wat betekent dat dan voor Theo en zijn carrière?

Mening
Op de kaft van het boek staat de mening van A.J. Finn: ‘De perfecte thriller.’ Dat waren precies de drie woorden die ik dacht na het lezen van de inleiding. Direct in de inleiding werd ik namelijk al gegrepen.

Het boek is geschreven in ik-perspectief, vanuit Theo Faber. Ook zijn er delen van het dagboek van Alicia Berenson in het boek opgenomen. Dat zorgt ervoor dat er van twee kanten licht op de zaak wordt geworpen, zowel in het heden als in het verleden.

Langzaam maar zeker onthult de schrijver in het boek wat zich heeft afgespeeld op de dag dat Alicia haar man vermoordde. De onthulling is echter zó goed dat ik die zelf niet had kunnen bedenken. Kortom, ik vond het ook de perfecte thriller. Heel spannend. Ik vond het vrij makkelijk lezen, maar kan me voorstellen dat je soms de verhaallijn kwijt zou kunnen raken. Ik denk echter dat je die dan ook weer heel snel op zou kunnen pikken.

Dit boek ook lezen?
Je koopt ‘De stille patiënt’ bijvoorbeeld bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De stille patiënt
Auteur:
Alex Michaelides
Uitgeverij:
Cargo
Genre:
Thriller
Pagina’s:
351

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: De stille patiënt (Alex Michaelides)

  1. Ik heb dit ook geprobeerd te lezen, maar ik kwam er toen niet doorheen. Misschien geef ik het toch nog een tweede kans!

    Like

Reacties zijn gesloten.