Zo kom je voldoende buiten

Buiten zijn is voor mij heel goed, maar ik doe het ook heel erg graag. Dat is al jaren zo en was dus ook al zo toen ik werkte. Regelmatig kreeg ik van collega’s te horen: “Zo goed dat je dat doet. Zo lekker. Ik zou willen dat ik dat ook zou kunnen.” Ik zou niet weten waarom een ander* dat niet zou kunnen…

Kijk, het is heel simpel. Zo kom je vaker buiten:

Optie 1 – Wandelen
1. Trek kleding en schoenen aan.
2. Loop naar buiten.
Indien het regent, voeg dan tussen stap één en twee ‘regenjas of paraplu pakken’ toe.

Optie 2 – Fietsen
1. Trek kleding en schoenen aan.
2. Pak je fiets.
3. Stap op en vertrek.

Optie 3 – Buiten zijn met bestemming
Voor wie denkt dat je een bestemming moet hebben om naar buiten te gaan, is er ook een stappenplan:
1. Bedenk een boodschap. Niet te moeilijk denken: Gewoon dat brood dat op was toen je je weekboodschappen deed of dat pakje boter dat je anders zou meenemen bij je volgende supermarktbezoek.  
2. Kijk wat de windrichting is en bepaal aan de hand daarvan waar je je boodschap gaat halen😉.
3. Fiets naar een winkel een paar dorpen verderop (wind tegen natuurlijk).
4. Doe je boodschap.
5. Fiets naar huis (wind mee).
6. Leg je boodschappen in de kast.

Zo simpel is het dus. Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?

*Ik heb het hier even over de ‘gezonde ander’. Natuurlijk zijn er mensen die dit niet kunnen vanwege ziekte, maar dat zijn niet de mensen die me dit vragen. En wie thuis wat kinderen rond heeft lopen, moet hier en daar de stap ‘kind in kinderwagen/fietszitje’ toevoegen en dan lukt het ook.

23 gedachten over “Zo kom je voldoende buiten

 1. Ik doe ’s ochtends meteen na het opstaan mijn hardloopschoenen aan, strik ze stevig dicht met een dubbele knoop. En dan ga ik ontbijten in mijn nachtpon en mijn hardloopschoenen. Doordat ik die stomme schoenen aan heb, ga ik daarna vanzelf wel hardlopen en dus naar buiten.

  Like

  1. Dat is ook een prima optie ja. Scheelt bij school bovendien weer een hoop gedoe (en gevaar!) met auto’s.

   Like

 2. Ook nog een optie: plan buiten-dagtochtjes. Bos, meer, strand…

  En als dat allemaal niet werkt: Pokemon Go of Harry Potter: Wizards Unite spelen. Dan krijg je punten voor ‘naar buiten gaan’ en ‘wandelen’.

  Like

 3. Het is inderdaad eigenlijk gewoon zo simpel. En toch doe ik het ook nog genoeg. Maar dadelijk neem ik mijn fiets om een aantal boodschappen te doen 🙂

  Like

 4. Zo simpel is het en geen gemaar, want die serotonine aanmaak is van levensbelang. 😅

  Like

 5. Mooi geschreven! Ook zo mooi dat je er even bijzet dat dat brood zo weer uitgedeukt was, om commentaar te voorkomen. Ik zou een brood NOOIT onder de snelbinder doen, maar dat ben ik. Je schrijft het inderdaad of het het makkelijkste van de wereld is om naar buiten te gaan maar ik hoop ook dat je begrijpt dat het voor “anderen” anders is en misschien wel heel moeilijk is om naar buiten te gaan. Daar zou ik bijvoorbeeld wel wat over kunnen schrijven…

  Like

  1. Ja, dat begrijp ik heel goed. En dat is erg genoeg. Het probleem is alleen dat juist gezonde mensen zo vaak ‘jaloers’ zijn op hoe vaak ik naar buiten ga. Terwijl dat voor hen net zo normaal is. Juist als het moeilijk is, heb ik heel veel respect voor mensen die ondanks dat toch (waar mogelijk) gaan.

   Like

 6. Ja voor mij de tussenstap; “rolstoel uitklappen, kussen en vacht erin, man eerst er achter en daarna erin;-) Daarbij vervalt de paraplu, te weinig handen, dus bij regen gaat de rolstoel in de auto, man in de auto en bij het tuincentrum( of overdekt winkelcentrum eruit om toch een bescheiden wandeling te maken. ‘-)

  Like

  1. Goede oplossing zeg, om dan naar een tuincentrum te gaan. Ik dacht nog aan je toen ik dit schreef. Vandaar de kleine lettertjes op het laatst die ik nog toevoegde😉. Zoveel respect voor mensen die dit doen terwijl het niet zo makkelijk is als ik het beschrijf.

   Like

   1. Voor mij ook een beetje eigenbelang natuurlijk, Henk is graag buiten, of in ieder geval “weg”. Hij ziet dan van alles om zich heen en dat is voor mij dan weer heel rustig;-)

    Like

 7. Hahaha, prachtig! ’t Is inderdaad opvallend hoeveel mensen het moeilijk vinden om meer buiten te zijn. Terwijl het echt zo simpel is als de deur achter je dichttrekken en vervolgens NIET meteen in een auto stappen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.