Boekenpraat: Persona (Soraya Vink)

Het verhaal
Elvira Selas is rechercheur. Haar broer is een crimineel. Elvira zou er echt alles voor over hebben om haar broer weer ‘aan de goede kant van de wet’ te krijgen.

Elvira heeft gewerkt als undercoveragente bij een berucht drugskartel. Omdat dat niet helemaal goed is verlopen, heeft ze zich een jaar schuil moeten houden in Spanje. Nu is ze terug in Nederland om weer aan het werk te gaan op de afdeling Zware Criminaliteit.

Al snel start Elvira in Nederland weer met haar eerste zaak. Er worden twee vermoorde mensen gevonden. De één mist een pink en de ander mist haar tong. Bovendien is er nog een overeenkomst: Op de plaats delict wordt bij beide slachtoffers een rouwkaart gevonden met een Latijnse spreuk. Elvira bijt zich vast in de zaak, maar er is meer…

Elvira wil er nog steeds alles aan doen om haar broer te vinden. Daarom haalt ze opnieuw de contacten aan met het beruchte drugskartel waar ze eerder undercover was. Maar wat als ze, om haar broer te redden, de wet moet overtreden? Weegt de familieband dan zwaarder dan de wet of haar baan? En vertrouwt het drugskartel haar eigenlijk nog wel? Elvira heeft het gevoel dat ze gevolgd wordt. Door wie?

Terwijl Elvira haar best doet een moordenaar te vinden, houdt ze zich ook bezig met het vinden van haar broer. Ze leidt een dubbelleven en dat vraagt veel van haar. Hoe lang houdt ze dat vol?

Mening
Een boek dat zich (voor een groot deel) op Nederlandse bodem afspeelt, vind ik altijd fijn. Bekende plaatsen, herkenbare regels, enz.

In deze thriller wordt het dubbelleven van Elvira beschreven. In het allereerste hoofdstuk was mij dat nog niet voldoende duidelijk en checkte ik even of er misschien nog een boek aan dit verhaal voorafging. Dat bleek niet het geval, maar bleek daarna ook geen probleem. Ik had de rode draad al snel te pakken.

Ik houd ervan om in een boek mee te denken met rechercheurs. Elvira is weer net een beetje anders dan de bekende ‘boekenrechercheurs’ en dat maakte het voor mij extra leuk. Daarnaast geeft het boek een inkijkje in het leven van undercoveragenten. Dat vond ik echt een toegevoegde waarde geven aan dit boek.

Tot slot is er de lijn van Elvira die haar broer zoekt. Dat zorgt voor raadsels, maar ook voor liefdevolle verhaallijnen.
De spanning loopt diverse keren in het boek hoog op (als ik begin te gillen op de bank, wil dat wat zeggen) en dat maakte dat ik het boek snel uit wilde lezen. Ik vond het een geslaagd boek. Het is het debuut van Soraya Vink, maar ik kijk zeker uit naar meer!

Dit boek ook lezen?
Je koopt ‘Persona’ bijvoorbeeld bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Persona
Auteur:
Soraya Vink
Uitgeverij:
HarperCollins
Genre:
Thriller
Pagina’s:
382

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Persona (Soraya Vink)

  1. Gillen bij het lezen van een boek?! Wauw! :O Klinkt als een meeslepend verhaal.

    Like

Reacties zijn gesloten.