Nieuwe start

Op de school waar ik werkte, liepen vandaag de leerlingen weer naar binnen. De mensen die jaren mijn collega’s waren, maakten vandaag een nieuwe start. Het deed me meer dan ik had verwacht. Een nieuw schooljaar is altijd zo’n mooi nieuw begin; een nieuwe start. Opeens greep het me gisteren aan en vond ik het pittig. Iedereen pakt zijn of haar bezigheden op en gaat aan het werk. Ik niet. In het onderwijs zal ik nooit meer gaan werken en daar heb ik vrede mee.

Maar wat ga ik dan wel doen? En wanneer? Of ben ik dan inderdaad iemand die niet wíl werken? Die woorden zijn maanden geleden tegen me gezegd: “Of wil je niet werken? Als je niet wilt werken, moet je thuis gaan zitten en een uitkering gaan trekken.” Die opmerking doet al maanden pijn, maar deze dagen nog een beetje extra. Is dat het dan? Nee, dat is het niet. Ik kán niet werken.

Vanmorgen werd ik niet zo lekker wakker, dus ik besloot dat ik op mijn manier maar even een nieuwe start ging maken, online. Mijn blog kreeg dus vandaag een nieuw jasje. Daar dacht ik al langer over na, maar vandaag was het moment daar. Het was tijd voor iets anders dan de ‘snelle look’ die ik mijn blog gaf toen ik op een dag bij de huisarts vandaan kwam en binnen een half uur mijn blog in de lucht had. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de ‘kop’ en het gebrek aan een afbeelding of kleur daarin, maar daar ga ik later nog over nadenken.

Mocht je functies ontdekken die niet werken, hoor ik dat uiteraard graag. En verder: Blijf hier vooral welkom!

15 gedachten over “Nieuwe start

 1. Ach, zeg nooit nooit !En verder gaat het natuurlijk om wat jij voelt en vindt, niet om wat anderen denken te weten. De nieuwe kop is inderdaad wel wat minimalistisch maar zolang jij het mooi vindt is het prima, het toch om wat je schrijft.

  Like

   1. Grappig, gisteren hád ik er eerst nog bij willen zetten”en je hebt zo’n mooi kleurig werkje in de zij kolom staan”;-) maar ik deed het niet omdat ik je niet wilde beïnvloeden.

    Like

   2. O haha, dit stond ook al klaar, maar ik kreeg ‘m eerst niet goed geïnstalleerd. Nu gelukkig wel. Kleur past beter bij me dan wat het gisteren was 😉.

    Like

  1. Ja, ik heb er inderdaad weer een andere boven gezet. Voor nu blijft het even zo. Kleurloos paste echt niet bij me ☺️.

   Like

 2. Hou de opties open wie weet komt er iets op je pad. Ik gun je je gezondheid! Je blog ziet er mooi uit ik mis nog niets en bemerk geen problemen.

  Like

 3. Mijn oudste kleindochter ging voor het eerst naar groep 3. Dat vond heel spannend. Bovendien:ik heb zelf tot mijn pensioen voor de klas gestaan en zo’n eerst schooldag doet me ook nog altijd wat.

  Like

 4. Wat is het toch vervelend dat al hoor je 25 lieve opmerkingen de ene vervelende blijft hangen. Zeker als je zo gevoelig bent en het zeker NIET kan hebben. Hoe belangrijk is zo een persoon nou eigenlijk. Vaak niet . Ik kom het ook nog steeds tegen, kan er wel veel beter tegen maar kwetsen doet het nog steeds alleen duurt het wat minder lang.

  Like

  1. Ja, dat is waar. Maar deze persoon had er wel iets over te zeggen. Dat maakte het extra erg. Het was namelijk, jawel… Mijn werkgever…

   Like

Reacties zijn gesloten.