Boekenpraat: Een nieuw begin (Angelique Haak)

Het verhaal
Jennifer Brugman is opgegroeid in Rotterdam, maar dertien jaar geleden heeft ze de stad verlaten. Ze was op de vlucht voor haar verleden. Haar familie en vrienden liet ze achter en ze startte haar carrière als rechercheur moordzaken in Groningen.

Nu, dertien jaar na haar vertrek uit Rotterdam, is het tijd om juist in Rotterdam weer opnieuw te beginnen. Jennifer wil afrekenen met haar verleden en bovendien voelt ze zich in Groningen niet meer veilig. Jennifer is echter niet van plan iets van haar Rotterdamse of Groningse verleden te delen met haar nieuwe collega’s.

De eerste zaak waar Jennifer in Rotterdam mee te maken krijgt, is die van een seriemoordenaar met een voorliefde voor de Griekse mythologie. Op gruwelijke wijze vermoordt deze man overspelige vrouwen. Het valt op dat al die vrouwen wel erg veel op Jennifer lijken. Heeft de moordenaar het ook op haar gemunt? En als dat zo is, kan ze haar verleden dan blijven verzwijgen? Het lijkt erop dat de moordenaar Jennifer en haar team steeds een stapje voor is…

Mening
Ik las eerst ‘Uitgeschakeld’, het tweede boek over rechercheur Jennifer Brugman. De boeken zijn heel goed los van elkaar te lezen, maar in het tweede deel zat toch wel veel informatie uit dit eerste deel. Ik vond dat echter tijdens het lezen totaal niet storend. Van een aantal dingen wist ik al hoe ze zouden verlopen, omdat ik het tweede deel al had gelezen, maar toch vond ik het boek razend spannend. Ik las het in twee dagen uit.

Het boek beschrijft hoe Jennifer af wil rekenen met haar verleden en geeft ons een kijkje in haar leven als rechercheur.
Daarnaast geeft het boek af en toe een kijkje in het hoofd van de moordenaar.

Pas achterin het boek maakt de schrijfster duidelijk wie die moordenaar is. Ik had al wel heel snel een vermoeden, maar ik denk dat dat vooral kwam omdat ik het tweede deel eerst had gelezen. Ik zou zeker aanraden om beide boeken te lezen, in de juiste volgorde. En goed nieuws: Deel drie is onderweg!

De boeken over Jennifer Brugman ook lezen?
Klik hier om ‘Een nieuw begin’ (deel 1) te kopen bij bol.com.
Klik hier om deel 2 ‘Uitgeschakeld’ te kopen bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Een nieuw begin
Auteur:
Angelique Haak
Uitgeverij:
De Crime Compagnie
Genre:
Thriller
Pagina’s:
384

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Een nieuw begin (Angelique Haak)

    1. Ja, dat is wel een redelijke vergelijking. Iets meer Hollandse nuchterheid wel, zou ik zeggen;).

      Like

Reacties zijn gesloten.