Boekenpraat: Wie niet weg is (M.J. Arlidge)

Het verhaal
Helen Grace, een beroemde én beruchte rechercheur, zit in Londen in de gevangenis. Ze komt daar op haar eigen vleugel een paar ‘oude bekenden’ tegen, namelijk vrouwen die ze zelf heeft opgepakt en die dus mede dankzij haar opgesloten zitten.

Helen wordt verdacht van een aantal moorden, maar ze moet overleven tot haar rechtszaak voorkomt. Ze heeft de hoop dat dan haar onschuld bewezen zal worden, maar weet ook dat ze in de gevangenis een gewilde prooi is. Tot de rechtszaak moet ze dus zien te overleven.

Helen sluit vriendschappen, voor zover dat in de gevangenis kan. Dan wordt in de cel naast haar het levenloze lichaam van een andere gevangene gevonden. Het lichaam is verminkt en er is overduidelijk sprake van moord. Wie kan in de gevangenis moorden? Het blijft niet bij deze ene moord. Helen weet één ding zeker: Het is een kwestie van tijd en dan is zij de volgende. Ze moet de moordenaar stoppen en hoewel dat zonder hulp van anderen moet, wordt de politievrouw in haar wakker en gaat Helen aan de slag. Kan ze de levens van anderen en zichzelf nog redden?

Mening
Dit is het zesde boek in de serie over Helen Grace. Ik heb de andere boeken met veel plezier gelezen en ook dit zesde boek heb ik weer razendsnel verslonden.

Omdat het boek zich afspeelt in de gevangenis, is het totaal anders dan de eerste vijf delen. Ik vond het interessant om te lezen over het gevangenisleven en over hoe er tussen de gevangenen allerlei ongeschreven regels zijn.

Je voelt gedurende het boek de spanning toenemen en het gevaar naderen. Dat zorgde er in mijn geval voor dat ik het boek zo snel mogelijk uit wilde hebben. Ik heb maar direct het volgende exemplaar gereserveerd bij de bibliotheek, want van Helen Grace kan ik geloof ik nooit genoeg krijgen.

Wat mij betreft een echte aanrader! Ik zou wel adviseren om de boeken op volgorde te lezen, omdat er toch veel voorkennis uit eerdere delen nodig is om dit boek helemaal te kunnen begrijpen.

Dit boek ook lezen?
Je koopt ‘Wie niet weg is’ bijvoorbeeld bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Wie niet weg is
Auteur:
M.J. Arlidge
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
396

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Wie niet weg is (M.J. Arlidge)

 1. Vier boeken gelezen van deze schrijver.
  Iene miene mutte
  Piep zei de muis
  Pluk een roos
  Klikspaan
  Ik vind hem goed 🙂

  Like

 2. Ik ben ooit begonnen aan de reeks maar moet er echt eens terug opnieuw aan beginnen… dit zijn echt boeken die ik heel graag zou lezen.

  Like

Reacties zijn gesloten.