Boekenpraat: De dromenweefster (Cristina Caboni)

Het verhaal
Camilla kan met kleding verhalen vertellen. Ze weeft de dromen van haar klanten in de kleding die ze voor hen maakt. Dat weet zij en dat weet de klant, maar verder is dat ‘geheim’.

Camilla leerde het vak van Marianne, bij wie ze opgroeide. Marianne laat Camilla een kist vol kleding zien. Camilla vindt de kleding adembenemend prachtig en bovendien raakt iets in een ontwerp Camilla. Deze jurk moet gemaakt zijn door Maribelle, die bekend stond als de dromenweefster. Hoe komt Marianne aan een jurk van Maribelle?

Camilla besluit op onderzoek uit te gaan. Hoewel ze in eerste instantie in haar vaderland Italië zou moeten zoeken, weet ze al heel snel dat ze daar geen antwoorden gaat vinden. Camilla reist af naar Parijs, op zoek naar de verhalen van de dromenweefster. Camilla maakt een onvergetelijke reis langs ateliers, oude studio’s en grote huizen. De liefde voor Marianne en de drang om het verhaal van de dromenweefster te kennen, drijven haar voort.

Mening
Ik las bij Bregje een blog over dit boek en wist toen meteen dat ik het ook wilde lezen. Ik won dit boek via Bregje (waarvoor nogmaals dank!) en begon er direct in.

Hoewel ik zelf helemaal niets heb met stoffen en met het maken van kleding, voelde ik vanaf de eerste pagina de liefde voor mooie stoffen en bijzondere kleding. De schrijfster wist me mee te nemen in de liefde voor de stoffen. Daarnaast nam de schrijfster me mee in de zoektocht naar antwoorden over de dromenweefster.

Die zoektocht naar antwoorden leidde naar de Tweede Wereldoorlog. Het boek beschrijft een deel van die oorlog in Frankrijk en Italië. Dat is een ‘zijspoor’, maar wel een spoor dat me heel erg interesseerde.

Al met al vond ik het een prachtig, ontroerend boek over liefde voor mode en mensen.

Dit boek ook lezen?
Je koopt ‘De dromenweefster’ bijvoorbeeld bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De dromenweefster
Auteur:
Cristina Caboni
Uitgeverij:
Xander Uitgevers
Genre:
Roman
Pagina’s:
334

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: De dromenweefster (Cristina Caboni)

 1. Klinkt goed! Normaal gesproken zou ik zo’n boek niet snel oppakken, maar na zulke enthousiaste reviews… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit boek zet ik op mijn lijstje. Misschien heb ik ook een tip voor jou. de boekbinder. Het verhaal heeft iets weg van dit verhaal en toch weer niet. Het gaat over een zieke jongen die zijn roeping opgedrongen krijgt. Hij leert boekenbinden en helpt hier mensen met trauma´s mee. Meer zal ik niet spoilen, ik hoop dat het iets voor je is.

  Like

  1. Klinkt goed, alleen moet ’t boek nog even wachten. Boeken lezen over zieke mensen kan ik beter niet doen. Word ik een beetje bang van🙈

   Like

Reacties zijn gesloten.