Boekenpraat: De verwarde cavia (Paulien Cornelisse)

Het verhaal

Cavia (Caaf) werkt ‘in de communicatie’. In de kantoortuin voelt ze zich redelijk thuis, maar dat is wel afhankelijk van welke collega’s er die dag nog meer zijn.

Caaf brengt graag wat orde aan in de verwarde chaos die de kantoortuin is, daarnaast googelt ze zich suf op enge ziektes en tussendoor plant ze af en toe een uitje naar de wc om even bij te komen. Natuurlijk moet er ook op tijd koffie worden gedronken (en diezelfde koffie moet worden besproken) en bovendien is het heel sociaal om je collega’s een beetje in de gaten te houden.

Paulien Cornelisse neemt je in ‘De verwarde cavia’ een jaar mee in het kantoorleven. Een spannend jaar, want er moet gesnoeid worden in het personeelsbestand. Gaat Cavia dat overleven?

Mijn mening

Hoge verwachtingen
Ik won dit boek bij Wendy. Hoewel zij niet laaiend enthousiast was, had ik toch hoge verwachtingen van het boek. Ik had al behoorlijk wat verhalen gehoord over de boeken van Paulien Cornelisse en over het algemeen waren die positief.

Kantoorhumor
De eerste pagina begint al met humor. Bovendien zorgen de schrijfstijl en de korte hoofdstukken ervoor dat je dit boek in sneltreinvaart kunt lezen. Het boek laat iets zien van droge kantoorhumor en is op zo’n manier geschreven dat je als lezer de dingen ook voor je ziet. Een yogasessie in de kantoortuin wordt zo ineens grappig. En een collega die over je schouder mee staat te lezen op een moment dat dat nét even niet uitkomt, is denk ik voor iedereen herkenbaar. Bovendien gooit Paulien Cornelisse er hier en daar behoorlijk wat kantoortermen in, die zéker voor velen herkenbaar zullen zijn. Of wat te denken van totaal verregend aankomen terwijl je nog zo je best had gedaan om er ook eens netjes uit te zien? Precies ja, voor wie is het niet herkenbaar?

Hoewel er wel een doorgaande lijn is, zag ik de korte hoofdstukken vooral als allemaal korte, leuke anekdotes.

De verwarde lezer
Een leuk boek dus, maar toch ben ik een beetje een verwarde lezer. Ik geef eerlijk toe dat ik dit boek jaren niet heb gelezen omdat ik dacht dat het over een cavia ging en ik houd niet van boeken over pratende beesten.

Het eerste hoofdstuk dacht ik ook heel even dat het over een cavia ging, maar bij het tweede hoofdstuk liet ik dat idee al los. Het ging ‘gewoon’ over een jonge vrouw. De verwarde lezer in mij voegt daar dan aan toe: denk ik. Prima boek dus, maar wat mij betreft had de naam van het hoofdpersonage anders mogen zijn.

Nieuwsgierig
Omdat ik genoot van de schrijfstijl en zelf een echte taalfanaat ben, ben ik nu wel heel benieuwd naar Taal is zeg maar echt mijn ding, van dezelfde schrijfster. Die heb ik dus toegevoegd aan mijn leeslijst.

Meer informatie over De verwarde cavia

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De verwarde cavia’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De verwarde cavia
Auteur:
Paulien Cornelisse
Uitgeverij:
New Book Collective
Genre:
Roman
Pagina’s:
190

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

11 gedachten over “Boekenpraat: De verwarde cavia (Paulien Cornelisse)

    1. Ik zou deze ook wel aanraden, maar ik denk wel dat het jouw soort humor moet zijn. Anders denk ik niet dat je het leuk vindt.

      Like

  1. Ik ben blij dat je het een leuk boek vond! Ik kan de humor van Paulien ook waarderen, alleen vroeg ik me tijdens het lezen van dit boek voortdurend af of degene die mij dit boek cadeau gegeven heeft, vond dat ik op Caaf leek / lijk / ga lijken. Want dat zou ik echt vreselijk vinden, namelijk. XD
    “Taal is zeg maar echt mijn ding” is meer mijn ding. 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.