Boekenpraat: De Killing (David Hewson)

Het verhaal

Inspecteur Sarah Lund begint aan haar laatste werkdag bij de politie van Kopenhagen. Ze zal verhuizen naar Zweden en dus heeft ze haar baan opgezegd.

Dan komt het bericht binnen dat Nanna Birk Larsen, een jong meisje, wordt vermist. Niet veel later wordt het lichaam van het meisje gevonden. Ze is op gruwelijke wijze vermoord. De zaak raakt inspecteur Lund. Ze stelt haar verhuizing naar Zweden uit en besluit zich op de zaak te storten.

Ondertussen speelt er in Kopenhagen veel op politiek gebied. De verkiezingen komen eraan en de strijd om het burgemeesterschap wordt op harde wijze gestreden. Politicus Troels Hartmann, de beoogde nieuwe burgemeester, lijkt echter betrokken te zijn bij de dood van Nanna. Wat betekent dat voor het moordonderzoek en voor zijn carrière?

Sarah Lund is zeker niet van plan rekening te houden met politieke agenda’s en daarom gaat ze met Hartmann om zoals ze dat met alle andere verdachten doet. Hartmann is niet de enige verdachte. In een web van leugens is het moeilijk de verdachten te kunnen uitsluiten als daders. Het kost Lund veel om erachter te komen wat er precies is gebeurd met Nanna, maar ze zet alles op alles om het te ontdekken.

Mijn mening

Dit is een dik boek, maar het wist me van het begin tot het eind te boeien. Er komen vrij veel personages in voor, wat het in het begin heel even lastig maakte, maar de schrijver heeft alle personages ook voorin het boek beschreven. Bij hoge nood kon ik dus even terugbladeren om te kijken over wie een alinea precies ging.

Het boek vertelt verschillende verhaallijnen, maar die zijn dusdanig met elkaar verweven dat het zeker geen probleem is. Bovendien is het een beschrijvend boek (dus geen ik-vormen), waardoor het prima te volgen is.

Wat ik knap vind, is dat de auteur me alle 688 pagina’s wist te boeien. In het begin dacht ik vrij snel te weten wie de dader was, maar dan was het boek nog zo dik, dus dat kon bijna niet. Vervolgens, toen uiteindelijk naar mijn idee de schrijver wel duidelijk had gemaakt wie het was, ging ik zelf twijfelen. Ik had het nu al zó vaak fout gehad, zou het dan nu toch niet weer? Of ik gelijk had, ga ik niet zeggen, want dan geef ik misschien spoilers weg. Kort samengevat: een dik boek dat zeker de moeite van het lezen waard is.

Dit boek is overigens gebaseerd op een tv-serie en hoera, de serie staat op NLZIET. Ik heb besloten dat ik die dus ook ga kijken. Eerst nog even de andere delen lezen, want zo werkt het voor mij: eerst het boek, dan de serie of film. Liever niet andersom.

Meer informatie over ‘De Killing’

Dit boek ook lezen?
Klik hier om ‘De Killing’ te kopen bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De Killing
Auteur:
David Hewson
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
688

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: De Killing (David Hewson)

 1. Bedankt voor de boekentip. I.v.m. de personages, klinkt goed dat ze vooraan vermeld staan. 👍Soms maak ik zelf een lijstjes met personages en wie ze zijn. 😆

  Like

  1. Zelf zo’n lijstje maken vind ik een goed idee. Kan ik voortaan ook wel doen als ik de weg een beetje kwijt dreig te raken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Oeeeh ik wist niet dat hier een boek van was. Heb de serie gezien op Netflix en was echt grote fan! Ik ga ’t boek op mijn lijstje zetten.

  Like

  1. Ja, ik heb die andere twee delen ook gelezen. Recensies komende zaterdagen online;). Overigens weet ik niet of ik zou aanraden om die andere delen ook te lezen. Beetje te veel toevalligheden. Vooral het derde boek zou ik overslaan, eerlijk gezegd.
   Ik ken Jo Nesbo niet, maar ik zal eens kijken. Bedankt voor de tip.

   Like

Reacties zijn gesloten.