Boekenpraat: De Killing 2 (David Hewson)

Het verhaal

Rechercheur Sarah Lund is werkzaam op één van de meest afgelegen plekken van Denemarken. Na de zaak Birk-Larsen is ze twee jaar geleden oneervol vertrokken. Ze leidt een saai, voorspelbaar leven in uniform.

Dan wordt ze opgezocht door Strange, een rechercheur die is gestuurd door Lunds oude chef. Er is een lichaam gevonden op een begraafplaats. Een vrouw is op beestachtige wijze mishandeld en vermoord en daarna op de begraafplaats achtergelaten. Ze blijkt een bekende advocate te zijn. Het rechercheteam werkt hard, maar komt er niet uit. Chef Brix ziet daarom nog maar één oplossing. Als hij deze zaak wil oplossen, moet Lund weer terug naar haar oude post. Kan zij deze moord, die een eerste blijkt te zijn in een reeks, oplossen?

Lund bijt zich vast in de zaak, maar houdt daarbij geen enkele rekening met rangen en standen. Er is wellicht sprake van oorlogsmisdaden die verzwegen zijn. Lund wil het allemaal tot op de bodem uitzoeken. Ze zal niet rusten voor ze de onderste steen boven heeft. Ten koste van alles?

Mijn mening

Het tweede boek over rechercheur Lund is opnieuw een dikke pil. Net als het eerste deel heb ik het echter zo snel mogelijk gelezen. Er zijn veel personages, maar die worden in het boek eerst voorgesteld, waardoor je terug kunt bladeren als je het even niet meer weet.

In dit tweede boek speelt, net als in het eerste boek, de politiek een rol. De politiek en de zaak waaraan Lund werkt, zijn met elkaar verweven, maar het boek geeft ook een inkijkje in de politieke wereld van Denemarken.

Het is de auteur gelukt om me in het boek zo’n beetje iedereen te laten verdenken van bepaalde misdrijven. Uiteindelijk had ik het, tot op de laatste pagina, bij het verkeerde eind. Goed gedaan dus, wat mij betreft. Aanrader? Niet als je een ‘simpel’ boek wilt lezen, maar wel als je zin heb om je vast te bijten in een verhaal.

Meer informatie over De Killing 2

Dit boek ook lezen?
Klik hier voor ‘De Killing 2’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De Killing 2
Auteur:
David Hewson
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
511

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: De Killing 2 (David Hewson)

Reacties zijn gesloten.