Boekenpraat: De Killing 3 (David Hewson)

Het verhaal

Emilie Zeuthen, een negenjarig meisje, wordt ontvoerd. Haar vader is miljardair en eigenaar van ‘Zeeland’, een groot internationaal bekend bedrijf.

Inspecteur Sarah Lund zal binnenkort stoppen als inspecteur in Kopenhagen en dan een kantoorbaan nemen. Een baan met minder actie, maar het is na 25 jaar bij de politie wel goed geweest met alle actie. Tijd voor een baan meer op de achtergrond. Ze wordt tijdens haar laatste dagen als inspecteur op de verdwijning van Emilie gezet.

Vol overgave werkt Lund aan de zaak, zoals ze dat tot nu toe aan alle zaken heeft gedaan. Toch heeft deze zaak iets ‘geks’. Hij doet haar denken aan oude zaken. Bovendien gaat het hier niet om moord, maar om een ontvoering. Er kan misschien een kind gered worden. Elke seconde telt dus.

Terwijl Lund er alles aan doet om Emilie levend terug te vinden, oefent de premier druk op haar uit. De verkiezingen staan voor de deur en de premier is betrokken bij Zeeland, het bedrijf van Emilies vader. Deze zaak zou hem de overwinning kunnen kosten. Lund heeft echter geen tijd voor allerlei politieke spelletjes. Er staan levens op het spel.

Mijn mening

Elke seconde telt
De meeste thrillers draaien om moordzaken. In dit boek gaat het om een ontvoering, wat zorgt voor een andere sfeer dan in de meeste thrillers. Je voelt als het ware de tijd tikken, in de dagen dat Emilie ontvoerd is. Je voelt de noodzaak van snelle actie. Dat maakt dat je dit boek zo snel mogelijk uit wilt lezen.

Niet alleen in de ontvoeringszaak lijkt iedere seconde te tellen, maar ook thuis krijgt Lund het één en ander voor haar kiezen. Er duikt een oude liefde op en haar zoon lijkt haar te willen ontlopen en lijkt daar bovendien zo zijn redenen voor te hebben.

Geloofwaardigheid
Net als in de eerste twee boeken in deze serie, speelt in dit boek de politiek een rol. De eerste keer vond ik dat interessant; de tweede keer vond ik dat ook nog, maar nu begon het me te irriteren. De politieke personen uit het eerste deel kwamen terug (maar nu op landelijk in plaats van plaatselijk niveau). Dat zou het boek juist fijn kunnen maken, maar voor mij deed het dat niet. Natuurlijk kan een politicus een keer een verdachte zijn in een moordzaak, maar om zes jaar later opnieuw dezelfde politici te verdenken van een totaal andere zaak, vond ik wat gekunsteld overkomen.

Mijn tip voor potentiële lezers
Wat mij betreft is dit boek zeker de moeite van het lezen waard en toch is er een ‘maar’. Ik vond de drie boeken over Sarah Lund allemaal spannend en goed, maar zou liever maar één (of hooguit twee) van de boeken hebben gelezen. Dat zou de geloofwaardigheid ten goede zijn gekomen. Dus, op zoek naar een leuke, geloofwaardige thriller? Lees dan één van de drie boeken over Sarah Lund, zou ik adviseren.

Meer informatie over De Killing 3

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De Killing 3’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De Killing 3
Auteur:
David Hewson
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
400

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: De Killing 3 (David Hewson)

    1. Ik vond de boeken ook leuk, maar had het dus liever maar bij één of twee gelaten. De serie ga ik in de kerstvakantie kijken.

      Like

  1. Ik vond de laatste ook minder, ook al heb ik die graag gelezen… maar de boeken lijken te veel op elkaar om origineel te zijn. Maar al bij al toch een fijne reeks om te lezen.

    Like

Reacties zijn gesloten.