Boekenpraat: Het vijfde meisje (J.D. Barker)

Het verhaal

Rechercheur Sam Porter heeft vier maanden geleden intensief gezocht naar seriemoordenaar Anson Bishop. Porter redde wel het potentiële volgende slachtoffer, maar Bishop ontsnapte. Porter kan de zaak niet loslaten. Hij wil nog steeds niets liever dan Bishop achter de tralies zien. De zoektocht naar Bishop is officieel overgedragen aan de FBI, maar Porter is toch nog steeds bezig om Bishop op te sporen. De FBI is niet overtuigd van de onschuld van rechercheur Porter. Hoe kon hij een seriemoordenaar laten lopen? Was dat wel een ‘ongeluk’ of deed hij dat expres? Als ze vervolgens ontdekken dat Porter zich nog steeds met de zaak bezighoudt, wordt Porter op non-actief gezet.

Vier maanden na het laatste contact tussen Porter en Bishop wordt het lichaam van een tienermeisje gevonden. Ze ligt in een bevroren meer, maar de dader lijkt bijzonder veel werk van de vondst te hebben gemaakt. Het korps verdenkt Bishop. Porter twijfelt eraan of Bishop hier echt achter zit. Als hij op non-actief is gesteld, gaat Porter zelf verder met zijn onderzoek naar Bishop. Bishop heeft Porter gevraagd om zijn moeder te vinden. Porter volgt dat spoor. Kan de moeder van Bishop hem leiden naar de seriemoordenaar en kan er dan eindelijk een einde komen aan Porters nachtmerrie?

Mijn mening

Garantie voor nachtmerries
Volgens de kaft van het boek is deze thriller een garantie voor nachtmerries. Ik moet zeggen dat ik geen nachtmerries heb gehad over dit boek, maar het was wel weer een échte thriller. Ik vond het eerste boek over Sam Porter heel goed en wilde daarom ook graag dit tweede deel lezen. Opnieuw voert Barker in dit boek de spanning hoog op.
Uiteindelijk eindigt het boek op een ‘onbevredigende’ manier, waar ik verder niet te veel over kan schrijven in verband met spoilers. Het einde roept vooral veel vragen op en geeft weinig antwoorden. Gelukkig volgt dan nog de mededeling ‘wordt vervolgd’. Ik kan niet wachten!

Deel twee
Dit boek is heel duidelijk een vervolg op het eerste boek over Sam Porter. Ik las dat eerste boek in maart en merkte dat er behoorlijk wat weg was gezakt. Ik had daarna al heel veel andere boeken (en series) gelezen. Ik wist dus niet meer precies wat er was gebeurd in het eerste deel. Wat mij betreft had dat in dit tweede boek nog even kernachtig samengevat mogen worden. Dat had voor mij het lezen makkelijker gemaakt.

Verschillende perspectieven
Het verhaal wordt verteld vanuit veel verschillende perspectieven (in beschrijvende vorm). Dat gaf het verhaal voor mij een extra dimensie. Ik vond het heel boeiend om soms vanuit het hoofd van een dader te denken, soms vanuit een rechercheur en soms vanuit een slachtoffer. Het boek speelt zich af in slechts een paar dagen, maar door de verschillende perspectieven geeft het een heel breed, boeiend beeld.

Meer informatie over Het vijfde meisje

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Het vijfde meisje’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Het vijfde meisje
Auteur:
J.D. Barker
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s: 525

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: Het vijfde meisje (J.D. Barker)

 1. Lijkt me een heerlijke thriller.
  Moet zeggen dat ik iets minder lees tegenwoordig omdat er ook zoveel goede thrillers op Netflix te zien zijn.

  Like

  1. Ja, snap ik. Ik zou wel eerst het eerste deel lezen trouwens. Anders kun je deze echt niet volgen.

   Like

  1. Hm… Denk ’t wel. Ietsje heftiger wel, zou ik zeggen. Het is vrij gedetailleerd op sommige punten…

   Like

 2. Het boek ligt hier ook klaar om gelezen te worden en ik weet niet of ik mij nog veel herinner van deel 1… zou ik het eerste deel nog eens lezen of is dit niet nodig?

  Like

  1. Hm… Ik had het niet gedaan, maar ik zou het wel adviseren. Tenzij jij beter dan ik alles onthoudt wat je hebt gelezen;).

   Like

Reacties zijn gesloten.