Boekenpraat: Het boek over jou (Renee Knight)

Het verhaal

Stel je voor… dat je een boek leest dat jouw geheim prijsgeeft.
Dat is precies wat Catherine overkomt. Twintig jaar lang heeft ze geleefd met een geheim. Ze besloot destijds om niemand deelgenoot te maken van haar geheim. Nu duikt er ineens een boek op. Ze weet niet hoe het in huis terecht is gekomen, maar het is er. Als Catherine het leest, slaat de schrik haar om het hart. Dit boek gaat over haar. Het beschrijft echter niet alleen haar verleden en haar duistere geheim, maar ook haar toekomst. En die zal snel eindigen met een gewelddadige dood.

Catherine weet niet of ze nu haar geheim nog kan bewaren. Is nu de dag aangebroken dat ze open kaart moet spelen? Maar hoe dan en tegen wie? En wie gelooft haar dan? Waren er destijds getuigen? Probeert iemand haar te straffen?

Mijn mening

Trage start
Het boek kwam wat mij betreft wat traag op gang. Het boek beschrijft het leven van Catherine, maar ook een ander figuur (vanwege spoilers nu niet nader te omschrijven) speelt een hoofdrol. Het duurde lang voor ik doorhad wat die ander precies in het verhaal deed. Toen ik dat doorhad, veranderde alles en kreeg het boek een razend vervolg.

Razend(spannend) vervolg
Twintig jaar geleden heeft Catherine besloten om niemand deelgenoot te maken van een groot geheim. In het boek wordt langzaam maar zeker duidelijk wat dat geheim precies is. Het is een schokkend geheim, dat levens heeft verwoest. Meer levens dan je in eerste instantie zou denken. Op een spannende manier komen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats te liggen. Zelfs tot op de laatste pagina’s werd ik nog verrast door een wending in het verhaal.

Ik zou al snel te veel van de inhoud van het boek prijsgeven, dus de recensie blijft wat vaag, maar ik zou de thrillerliefhebber dit boek zeker aanraden! Wees gewaarschuwd: lees dit boek niet als je nog meer te doen hebt. Ik las het in één dag uit en dat móest ook echt;).

Meer informatie over Het boek over jou

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Het boek over jou’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Het boek over jou
Auteur:
Renee Knight
Uitgeverij:
Ambo Anthos
Genre:
Literaire thriller
Pagina’s:
288

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

2 gedachten over “Boekenpraat: Het boek over jou (Renee Knight)

Reacties zijn gesloten.