Boekenpraat: De jachtpartij (Lucy Foley)

Het verhaal

Jaarwisseling 2018/2019. Een groep vrienden, dertigers, heeft hun jaarlijkse uitje met elkaar. Dit jaar vieren ze de jaarwisseling in Schotland. Eén van de vrienden heeft een luxe verblijf geregeld, maar wel ver van de ‘bewoonde wereld’.

Zoals elk jaar wordt er een groot feest georganiseerd. Zoals elk jaar is het gezellig met elkaar, zoals dat gaat met oude vrienden. En toch is het dit jaar anders.

Dan wordt het Nieuwjaarsdag. Eén van de vrienden is weg. Vermoord, zo blijkt. Er zijn maar weinig mensen die de gelegenheid hadden die moord te plegen. Dat maakt de weinige aanwezigen ineens allemaal verdacht.

Mijn mening

Verschillende standpunten
Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van verschillende vrienden. Omdat de groep bestaat uit negen vrienden, kostte het me best wat tijd om ze allemaal te leren kennen en te kunnen plaatsen. Wat mij hielp, was om even een boekenlegger te maken met de namen en daarop de vrienden te ‘groeperen’. Die hield ik er de rest van het boek naast.

Door de verschillende standpunten in het boek, wordt het verhaal van allerlei kanten belicht. Dat maakte dat ik als lezer lang bleef gissen wat er was gebeurd. IJzersterk daarin vind ik het feit dat heel lang niet bekend is wie het slachtoffer is. Totaal anders dan in de meeste thrillers, maar daardoor juist zo interessant.

Korte periode
Het boek beschrijft een korte periode. Het begint op 30 december 2018 en eindigt op 2 januari 2019. In die periode speelt zich echter heel veel af. Omdat veel mensen hun verhaal vertellen, vond ik het zeker niet langdradig. Ik bleef geboeid tot het einde.

Niets is wat het lijkt
Een waanzinnig verhaal over een groep ogenschijnlijk heel normale vrienden, maar ieder van hen blijkt zo zijn of haar geheimen te hebben. Pas aan het eind van het boek worden die geheimen verklaard. Ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Meer informatie over De jachtpartij

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De jachtpartij’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De jachtpartij
Auteur:
Lucy Foley
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
351

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: De jachtpartij (Lucy Foley)

  1. Deze heb ik ook onlangs gelezen! (Recensie volgt binnenkort). Maar ik had echt even een soort kater toen dit boek uit was, zo zat ik in het verhaal…

    Like

Reacties zijn gesloten.