Boekenpraat: In het water (Paula Hawkins)

Het verhaal

Jules Abbott heeft al sinds haar tienerjaren een hekel aan haar zus Nel. Ze heeft dan ook al jaren geen contact met haar zus gehad. En nu, opeens, gaat de telefoon. Nel is verdronken. Jules moet voor de tienerdochter van Nel zorgen. Voor Jules voelt dat alsof haar zus haar zelfs na haar dood nog weet te raken.

Nel is verdronken. Zelfmoord, zo lijkt het. Ze is gevonden in de Verdrinkingspoel, in de buurt van haar woning in Beckford. Nel en Jules zijn in die woning opgegroeid en Nel is altijd al geobsedeerd geweest door de verhalen van de vrouwen die in de poel zijn verdronken. Jules ontdekt dat Nel zelfs bezig was aan een boek over al die ‘moeilijke vrouwen’ die zelf een einde aan hun leven maakten in de poel of die daar vroeger verdronken werden, op verdenking van hekserij.

De dochter van Nel, Lena, zit met dubbel verdriet. Niet alleen haar moeder is verdronken, maar ook haar beste vriendin Katie. Kan dat toeval zijn? En wie is schuldig aan het verlies van twee mensen van wie ze hield? Is zij het zelf? Bovendien vraagt ze zich af wat ze moet met tante Jules, die ineens op de stoep stond. Ze wil haar helemaal niet.

Mijn mening

Waar gaat dit over?
Ik had ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins gelezen en wist nog dat ik dat een goede thriller vond. Ik begon dan ook vol verwachting aan dit boek. Helaas kostte het me behoorlijk wat moeite om in het verhaal te komen. Er komen in het boek heel veel mensen aan het woord. Toen ik op pagina 50 was, had ik nog steeds niet alle mensen ‘gehoord’. Het verwarde me. Waar ging dit over? Wat hadden deze mensen met elkaar te maken? Ik zette alle mensen op een rij en verbond hen met elkaar en dat hielp om de verhaallijn beter te begrijpen.

Spannende thriller vol verrassende wendingen
Wat was ik blij dat ik had doorgezet en dat ik mijn ‘spiekbriefje’ had. Ik vond dit een spannende thriller en tot aan de laatste bladzijde waren er verrassende wendingen. Door de vele personages kun je het verhaal ook vanuit allerlei kanten bekijken. Dat zorgt ervoor dat vrijwel iedereen in dit boek schuld kan hebben aan wat er gebeurd is. Hawkins weet de lezer goed met de personages mee te laten leven. Ik was vooral heel geboeid door de verhaallijn van de zussen Jules en Nel, omdat er tot op het laatst veel onduidelijk blijft over wat hen uit elkaar heeft gedreven.

Conclusie
Een thriller die zeker het lezen waard is en die ik dan ook aanraad. Zelf zou ik echter nóg meer van het boek hebben genoten als er was gekozen voor iets minder perspectieven, om het verhaal wat beter leesbaar te houden.

Meer informatie over In het water

Dit boek ook lezen?
Koop ‘In het water’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: In het water
Auteur:
Paula Hawkins
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
Genre:
Thriller
Pagina’s:
352

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

8 gedachten over “Boekenpraat: In het water (Paula Hawkins)

    1. Apart he, dat zo’n tweede boek dan eigenlijk tegen kan vallen. Ik snap je mwah wel. Het duurt eigenlijk te lang voor het goed wordt.

      Like

    1. JIj had dus ook mijn probleem, met veel te veel perspectieven. Ik vond dit boek ook echt heel anders dan het eerste boek van deze schrijfster.

      Like

Reacties zijn gesloten.