Boekenpraat: Huis van herinneringen (Nicci Gerrard)

Het verhaal

Eleanor Lee is vierennegentig jaar en woont zelfstandig in het huis waarin ze al heel wat herinneringen heeft gemaakt. Haar kinderen vinden het echter gevaarlijk worden dat ze daar alleen woont en willen dat ze het huis verlaat. Na lang aarzelen besluit Eleanor naar haar kinderen te luisteren. Er is echter nog één ding: haar huis herbergt een herinnering die ze niet met haar kinderen wil delen. Ze staat daarom niet toe dat haar kinderen haar spullen uitzoeken.

Peter, een vriend van één van de kleinkinderen van Eleanor, komt een poosje bij Eleanor wonen om haar spullen uit te zoeken. Eleanor blijkt nogal een verzamelaar te zijn geweest in haar lange leven. Peter vindt rekeningen van jaren geleden, oude foto’s, schoolspullen van de kinderen én liefdesbrieven.

In de stille avonden vertelt Eleanor Peter het geheim waar haar kinderen niet van mogen weten. Ze vertelt Peter over een oude liefde, die door de Tweede Wereldoorlog wreed werd verstoord. Haar herinneringen komen opnieuw tot leven, maar zijn er eigenlijk altijd geweest. Ze heeft ze nooit gedeeld, maar vergeten is ze ze ook nooit.

Mijn mening

Geheimen van en voor het leven
In dit boek vertelt de oude Eleanor over haar grote liefde. Hoewel ze er altijd over gezwegen heeft, is deze liefde geen dag uit haar hoofd geweest. Heel mooi beschrijft Nicci Gerrard hoe zo’n geheim stil kan blijven. Zo’n geheim lijkt mee het graf in te gaan, maar heeft wel degelijk invloed op de (onwetende) andere familie- en gezinsleden.

Heerlijk verhaal
Ik dacht al vrij vroeg in het boek de afloop van het verhaal te kunnen voorspellen, maar had daarin (gelukkig!) ongelijk. Op een meeslepende manier kun je als lezer meeleven met het levensverhaal van Eleanor. Bovendien houd ik wel van de humor van Eleanor. Ze is een oude, bijna blinde vrouw, maar kan nog lekker scherp uit de hoek komen.

Conclusie
Een meeslepend, liefdevol, eerlijk verhaal over liefde en over geheimen en hoe die geheimen relaties beïnvloeden. Op en top een roman en voor de liefhebbers daarvan een aanrader.

Meer informatie over Huis van herinneringen

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Huis van herinneringen’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Huis van herinneringen
Auteur:
Nicci Gerrard
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Roman
Pagina’s:
320

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

14 gedachten over “Boekenpraat: Huis van herinneringen (Nicci Gerrard)

 1. nicci gerrard, is dat niet de helft van duo nicci French? geweldige boeken

  Like

   1. Ja, dat is de vrouw van het duo/echtpaar. Die man heeft als achternaam Gerard, dus ze hebben voor de thrillers de namen samengevoegd tot een naam 😉

    Geliked door 1 persoon

 2. Bij dit soort boeken haak ik af op de flaptekst. Ik houd nooit zo van boeken waarin een personage een geheim heeft dat ontdekt moet worden. Vertel het maar meteen gewoon denk ik dan. Nicci French vind ik normaal wel leuk, behalve dan die hele Frieda reeks. Die heb ik overgeslagen.

  Like

  1. Haha, vertel ’t maar gelijk. Zo ben ik in het dagelijks leven ook, maar in boeken is het toegestaan voor mij;).

   Like

 3. Ik associeer die auteur altijd met misdaadboeken, maar dan heb ik het blijkbaar mis. Toch eens een kans geven misschien.

  Like

Reacties zijn gesloten.