Jeugdherinneringen

Vandaag een lijstje over toen ik nog een echte mini was (een echte ja, want ik ben nooit groot geworden, in letterlijke zin). Gezien bij Mrs. T. en ik vond ‘m zo leuk dat ik er zelf een blogje van wilde maken. Dé kans om mij voor het eerst op beeld te zien en om me wat beter te leren kennen.

*In welk jaar ben je geboren?
1988

*Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was?
Jazeker. Zie de foto boven dit artikel. Toen al een voorliefde voor rood, aan het speelgoed te zien. En ja, foto van een (glimmende) foto. In mijn tijd was het allemaal nog niet digitaal.

*Welke tv-shows keek je als kind?
Verrassing! Wij hadden geen tv, dus ik keek eigenlijk niets. Behalve Lingo dan, op zaterdagavond bij opa en oma.

*Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?
Leuke vraag. Tot ik vier was wist ik zeker dat ik achter de kassa bij de Wibra wilde. Toen ik eenmaal op school zat, wilde ik juf worden. Dat werd ik ook, maar zal ik niet meer zijn. En ja, dat doet nog steeds een beetje pijn af en toe. Er was ook nog een andere droom: schrijfster worden. Die droom is er stiekem nog steeds.

*Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was.
Ja hallo, eh… Ten eerste is dat niet AVG, want daar staat altijd meer familie op en ten tweede zou ik dan volgens mij ergens bij m’n moeder in de kasten moeten gaan zoeken. Mijn ouders hadden geen filmcamera, maar mijn opa filmde best veel. Leuk om terug te zien.

*Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?
Dat moet mijn pop(penhuis) geweest zijn. Later mijn boeken en mijn allergrootste favoriet was de levende pop die geboren werd toen ik negen was;). Sinds ik een zusje kreeg, was ik altijd met haar in de weer. Rondjes wandelen, samen spelen, enz.

 *Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?
Geen idee. Zal ik wel verdrongen hebben. Of het moet zijn dat ik een kannetje bramensap op de vloerbedekking liet vallen. Was niet zo’n goed idee.

*Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was.
Die doos met kleuterspullen staat wel heel ver weg. Bovendien denk ik dat ik pas in groep drie leerde schrijven, dus zal er vast niets te vinden zijn van kleuterschrijfsels.

*Drie liedjes die je als kind geweldig vond.
Geen idee. Het zullen oud-Hollandsche kinderliedjes geweest zijn, denk ik. In mijn beleving draaiden we die thuis veel. Maar zelfbedachte lalala heb ik denk ik nog het meest gezongen.

*Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween
Halloween had ik als kind nog nooit van gehoord (en bovendien zou ik er nooit aan meedoen) en ik woonde boven de grote rivieren, dus Carnaval deed ik ook niet aan.

*Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.
Geen idee. Het eerste wat nu bij me bovenkomt is van toen ik al wat ouder was. Ik had mijn pop meegenomen in de auto, in een autostoeltje. Toen we op de veerpont stonden, ging een vrouw haar man roepen: “Moet je kijken hoe lief die baby!” Toen ze met manlief terugkwam, bleek het een pop. Ik vond dat hilarisch.

*Zijn er speciale dingen die je hebt bewaard van toen je een kind was?
Ik was en ben niet zo ‘bewaarderig’. Ik heb bijvoorbeeld nog wel het armbandje dat ik als baby altijd om had (en waar mijn naam af is gesleten door het kruipen), mijn poëziealbum en dat soort dingen. Verder heb ik niet echt iets bewaard. Ja, mijn pop, die was bewaard. Maar toen ik acht jaar geleden op mezelf ging wonen en de pop uit een verhuisdoos kwam, bleek ze verteerd te zijn en ging ze dus bij het restafval. Arme pop.

*Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?
Heb je even? Nee grapje. Ik had de gekke gewoonte om altijd aan mijn oorlelletje te friemelen. Daar zat ook een soort routine in, maar die ben ik helaas vergeten.

*Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je hebt meegemaakt als kind?
Ik was nogal een angsthaas, dus ik vond veel eng. Honden, varen, zwemmen, noem maar op. De grootste angst voelde ik als ik merkte dat volwassenen ook bang waren. Ik herinner me bijvoorbeeld dat er een keer hagelstenen vielen zo groot als golfballen. Ik had zelf niet eens door dat dat eng was, maar ik voelde de angst van met name mijn oma en dat maakte mij ook bang.

*In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?
Ha, in welke opzichten niet? Wij gingen vroeger buiten spelen tot de lantaarnpalen aan gingen. Dan moesten we naar binnen. Van mobiele telefoons had ik nooit gehoord en computers waren van die dingen waar ze er op school een paar van hadden. Dat en nog veel meer.  

23 gedachten over “Jeugdherinneringen

  1. Grappig hè. De blije ogen vielen me ook op. (En nog grappiger: mijn moeder reageerde op deze foto gelijk met ‘glimoogjes’. Het viel blijkbaar op.)

   Like

 1. Grappig, we schelen maar een jaar (max) en toch zie ik veel verschillen. Zo hadden wij wel een televisie en een computer (maar geen auto). Ik speelde wel buiten, maar was ook veel binnen (buiten lezen was niet echt een succes).

  Like

  1. Ik was zelf ook meer binnen hoor, maar áls ik dan buiten was, waren dit de regels;). Computer deed bij ons zijn intrede toen ik in groep acht zat. Vond ik al niet meer heel jong. Tv kwam twee jaar later.

   Like

 2. O ja een leuk rijtje, ik had het ook opgeslagen voor “als ik eens niets weet” maar dat kwam nog niet voor;-) Je bent precies even oud als mijn oudste kleindochter( de moeder van Levi en Amber)
  Dat vind ik dan weer erg leuk van het bloggen, dat leeftijd totaal onbelangrijk kan zijn;-)
  Grappig, dat aan een oor friemelen heb ik ook gedaan als kind en ik herinner me dat ik dat prettig vond als het oor koud was;-)

  Like

  1. Ja, zo leuk dat in blogland leeftijd er eigenlijk niet toe doet. En ik denk dat ik een koud oor juist niet fijn vond, maar dat kan ik me dan weer niet herinneren;).

   Like

 3. Zo leuk om te lezen. Ik ben precies 10 jaar jonger dan jij, haha. En ik keek thuis altijd Lingo met mijn vader, als mijn moeder aan het werk was. En in de pauze’s moest ik dan mijn tanden poetsen en dan na Lingo naar bed. Echt nostalgisch wat dat betreft.

  Like

  1. Hihi nee. Dat werd er gelijk bij gezegd toen ik oorbellen liet schieten, dat dat dan lastig zou worden en dat werd het ook;). Friemel wel af en toe aan m’n oorbellen, denk ik.

   Like

 4. Wat een leuke tag! Ik had geen idee qua leeftijd maar ik ben ouder dan jou maar herken veel van die dingen. Hoewel ik wel een tv had maar die met de hele familie moest delen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Erg leuk om te lezen. Ik vraag me wel af of je meer zou willen vertellen over dat je zegt dat je in het onderwijs werkt, maar “straks niet meer”. Maar misschien heb je er al wel eens wat over geschreven en heb ik het niet gezien… Ik ben zelf in 2008 gestopt met leerkracht zijn, daarna volgde een zware burn out. In 2011 ging ik weer het onderwijs in als onderwijsassistent met speciale taken. Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan! Pastte veel beter bij mij.

  Like

 6. Zo leuk om te lezen… en die foto schitterend!! 🙂
  Je brengt me op ideeën om ook zo’n logje te schrijven.

  Like

Reacties zijn gesloten.