Pinterest ~ Als een kind in de snoepwinkel

Zet een kind in de snoepwinkel en de ogen zijn vaak groter dan de maag. Dat principe geldt voor mij een beetje bij Pinterest. Zet mij een uurtje achter Pinterest en mijn borden zijn omvangrijker dan mijn kunnen en mijn tijd.

Pinterest is niks voor mij

Ja, echt waar, ik heb heel lang geroepen dat Pinterest helemaal niks voor mij was. Ik snapte het niet, vond het maar veel en zag er echt de charme niet van. Ik hoorde verhalen van mensen die uren door Pinterest konden scrollen en begreep dat niet. Mij was dat nog nooit gelukt. Ik had de app niet eens op mijn telefoon staan en ergens had ik wel een account, maar hoe en wat wist ik eigenlijk al niet meer.

Dit is toch wel leuk

Toen kwam de dag dat ik een bullet journal kocht. Opeens bleek Pinterest toch wel handig te zijn. Ik gebruikte Pinterest nog steeds sporadisch, op dat moment. Als ik een voorbeeldje zocht om iets te tekenen, keek ik er even op en dat was het. Zelf iets bewaren op mijn borden deed ik al helemaal niet. Gewoon af en toe even kijken als ik iets nodig had en dat was het wel.

Pinterest is een eerste levensbehoefte!

Langzaam maar zeker vond ik mezelf steeds vaker scrollend door Pinterest terug. Dit was niet ‘wel leuk’, maar dit bleek echt een eerste levensbehoefte te zijn! Opeens snapte ik al die mensen die uren door Pinterest kunnen scrollen. Natuurlijk, dit is écht leuk. Langzaam maar zeker begon ik dingen te bewaren en ontstond er een ongeordende chaos van van alles en nog wat door elkaar. Ik kan niet tegen chaos, dus ik besloot daar wat orde in aan te brengen. Borden voor m’n journal, borden voor handlettering, borden voor kleurplaten, enz. Maar ja, zoals ik al zei vullen de borden zich veel sneller dan dat ik er iets mee kan doen. Maar echt, álles is leuk. Ik wil álles ‘ooit nog een keer doen’. Gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het idee is leuk.

De snoepwinkel

Pas heel recent zette ik de app op mijn telefoon. Dat vond ik handig omdat ik ook een profiel aanmaakte voor mijn blog. Dat account wilde ik overzichtelijk houden. Zelf dingen toevoegen en een paar borden met inspiratie. Op mijn andere account staan alle borden verborgen. Niemand kan daar meekijken en dat lijkt me maar beter ook, in de chaos die het daar is. Weet je wat het namelijk is? Het is nooit genoeg. Ik voel me écht dat kind in de snoepwinkel. Ik zoek bijvoorbeeld een kleurplaatje, maar voor ik het weet zit ik uren later van alles en nog wat te zoeken aan stoelen of lampen of bedden. Doen ze slim, daar bij Pinterest. Al het lekkere snoep op ooghoogte. Ik prop die Pinterestmaag mooi vol (maar wel buiten zicht). Volgens mij is het namelijk heel gezond snoep. Hoewel misschien hier ook wel geldt: Geniet, maar pin met mate.

23 gedachten over “Pinterest ~ Als een kind in de snoepwinkel

 1. Ik vind het ook heel fijn om te gebruiken. Vooral voor mooie quotes maar nu zeker ook voor inspiratie voor mijn huis.

  Like

 2. Zo herkenbaar. “Even inspiratie opdoen voor een kaartje” en voor ik het weet is er een uur voorbij en heb ik geen kaart gemaakt…

  Geliked door 2 people

 3. Haha, ja zo gaat dat: even een receptje zoeken en je bent zo een uur verder. Ik vermijd daarom Pinterest dan ook altijd als ik eigenlijk geen tijd heb, want even snel kijken is er niet bij. 🙂

  Like

 4. Leuk blog en erg herkenbaar!! Zo ben ik nog niet begonnen met Instagram. Ik ben bang dat het veel te verslavend is en ik er niet meer vanaf kom 🙂

  Like

 5. Ik heb de ap op mijn telefoon (moest even kijken;)) maar heb daar dus amper last van vooral omdat het zo vlot totale meuk is waar ik niet mee bezig was. En reclame zo verschrikkelijk veel reclame!

  Like

 6. Op Pinterest kun je zo ongeveer alles vinden! Soms ga ik er gewoon voor zitten om een poosje door Pinterest te scrollen. Ideetjes om te knutselen, recepten, boek-quotes, schattige dieren… Love it!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.