Boekenpraat: Liefde komt uit de hemel (Susan Meissner)

Het verhaal

Twee vrouwen lijken door hun levensverhaal aan elkaar verbonden. Bovendien raakt hun levensverhaal elkaar op een bijzondere manier, door middel van een prachtige sjaal.

In 1911 woont Clara Wood in New York en ziet ze voor haar ogen de Triangle Shirtwaist fabriek afbranden. Bovendien ziet ze hoe de man van wie ze is gaan houden uit het raam van de brandende fabriek springt. Clara is verpleegster, maar kan niets meer voor de man doen. Op de vlucht voor haar verdriet gaat Clara werken op Ellis Island. Ze verpleegt daar immigranten. Eén van hen heeft haar bijzondere aandacht. Hij is weduwnaar, na een heel kort huwelijk. Clara herkent zijn verdriet en is geboeid door zijn verhaal, maar Clara kent ook het geheim van zijn overleden vrouw. Kan ze dat met hem delen? En wat moet ze met de prachtige sjaal die de weduwnaar nog heeft als aandenken aan zijn overleden vrouw?

In 2011 ziet Taryn Michaels een foto van zichzelf in een tijdschrift. Ze staat op die foto met een prachtige sjaal in haar handen. Dat is ook het enige mooie op die foto. De foto is namelijk tien jaar eerder gemaakt, op 11 september 2001. Taryn staat op de foto te kijken naar de instortende torens van het World Trade Centre. Daar, in één van die torens, stierf haar man. Kwam dat door haar? Taryn heeft haar dochter nooit verteld wat er die dag precies gebeurd is. Het wordt nu echt wel tijd, maar hoe kan Taryn haar dochter ooit het verhaal van die vreselijke dag vertellen? Dan wordt Taryn gebeld door de man die naast haar staat op de foto. De man die haar leven redde. Kan hij haar helpen uit het ‘niemandsland’, op weg naar een nieuw leven?

Mijn mening

Tragische liefdesverhalen
Twee totaal verschillende vrouwen in twee totaal verschillende tijden, maar zij delen hun tragische liefdesverhaal. Ik vond het heel ontroerend om van beide vrouwen te lezen hoe zij zich overgaven aan de liefde én hoe zij zich beiden schuldig voelden aan de dood van hun geliefde.

Wereldgeschiedenis
Over de aanslagen van 11 september 2001 heeft iedereen wel gehoord en gelezen. Velen zullen zich die dag nog herinneren. Wat ik echter niet wist, was dat er in 1911 een fabrieksgebouw afbrandde. Daarbij kwamen meer dan honderd mensen om. In dit boek wordt aandacht besteed aan deze brand van 1911 en aan de gebeurtenissen van 11 september 2001. Bij beide gebeurtenissen gaat het vooral om de impact die de gebeurtenis heeft op het leven van de nabestaanden.

Het enige mooie…
De sjaal staat in het boek symbool voor het enige mooie dat er was in donkere tijden. Het duurde heel lang voor ik de link legde tussen beide vrouwen. Dat het in het hele boek om dezelfde sjaal gaat, is duidelijk, maar hoe die de twee vrouwen verbindt, wordt pas laat duidelijk. Ik vond dat een mooie verhaallijn.

Conclusie
Een roman over liefde, trauma, hoop, kwetsbaarheid en schuldvraag. Hier en daar wel met een hoog ‘romangehalte’, want de dingen zijn nu eenmaal wel heel toevallig allemaal, maar bij dit boek vond ik dat absoluut geen probleem. Net als de andere boeken van Susan Meissner vond ik het een prachtig boek en ik raad het zeker aan.

Meer informatie over Liefde komt uit de hemel

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Liefde komt uit de hemel’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Liefde komt uit de hemel
Auteur:
Susan Meissner
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Roman (christelijk)
Pagina’s:
334

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: Liefde komt uit de hemel (Susan Meissner)

Reacties zijn gesloten.