Ook goedemorgen…

Tegenwoordig ben ik altijd idioot vroeg wakker, maar dat maakt me nog geen écht ochtendmens. Ja, ik snap dat het lekker is als je op tijd opstaat en dat je dan veel kunt doen, maar mijn humeur is niet op z’n best ’s morgens. Eigenlijk ben ik gewoon voor negen uur niet aanspreekbaar. Vol verwondering (oké, en ergernis) kijk ik dan ook naar de mensen die wél vol energie en met een goed humeur uit bed stappen.

ZOOOO, GOEIEMOOOORGEN!!!!

Irritant hè, die hoofdletters. Ja, vind ik ook, maar dat is precies het gevoel dat ik bij je op wilde roepen. Het was maandagochtend. Ik was om half zes wakker geworden en opgestaan en besloot vervolgens dat ik naar de supermarkt zou gaan. Maandagochtend vroeg, dan zou het vast niet druk zijn. Het was ook niet druk. Het was half negen. Weinig mensen. Alles leuk. Totdat de man binnenkwam die me vervolgens in ieder gangpad leek te volgen. Hij was nogal luidruchtig. Ik, met mijn ochtendhumeur, vond daar iets van. De man begroette iedereen luidruchtig, alsof hij iedereen ook kende. Sorry meneer, ik zei niks terug. Half negen, weet u wel?

Gezellig hoor, die supermarkt

De man en ik hadden blijkbaar ongeveer hetzelfde boodschappenlijstje, want in ieder gangpad leek ik hem weer tegen te komen. Hij groette weer eens iemand, maakte een praatje met de medewerkers bij het brood, vervolgens een praatje met de volgende voorbijganger en al met al had hij maar een paar dingen gekocht en vooral veel gekletst. En wat denk je? Bij de kassa troffen we elkaar weer. Ik nam een andere kassa dan hij. Stel je voor dat hij tegen me zou praten?! Of dat ik iets terug zou moeten zeggen?! Kan niet hoor, om half negen. Dan is mijn ochtendhumeur nog niet uitgewerkt.

Terwijl ik mijn boodschappen op de bank laadde, hoorde ik de man weer. Ik lette er niet op hoor, maar hij had gewoon een nogal harde stem. “Hé meissie, lekker aan ’t werk? Je had me niet gezien hè? Je werkt natuurlijk ook hard. Ach ja, maakt niet uit. Daar ben ik weeeeeeeer! Ik ben altijd vroeg hè, ik kom elke ochtend even langs.”

Ook goedemorgen!

Ik haastte me naar mijn auto. Opgelost, geen herrie meer. Drie keer raden wat er toen gebeurde? Juist ja, de man vond nog iemand om mee te praten/schreeuwen en blokkeerde daarmee mijn weg naar de uitgang. Het moest zo zijn zeker?

Ik vond het eigenlijk wel grappig. Wij zijn duidelijk tegenpolen. Hij is al vrolijk als hij uit bed stapt en ik heb nógal tijd nodig om op te starten en wakker te worden. Thuis gooide ik een berichtje in de gezinsapp. De meeste mensen in die app zijn namelijk net als ik. Maar er is er één… juist ja, die is als die man. Ik appte dan ook: Van die mensen die om half negen met een ochtendhumeur als dat van X. in de Appie lopen. DOE DAT NIET!

De reactie was meesterlijk op z’n plaats: Jij ook goedemorgen! Dus mensen, goedemorgen allemaal. Maar voor negen uur graag alleen communicatie via digitale middelen;).

25 gedachten over “Ook goedemorgen…

 1. Haha *guilty*…
  Dit bracht mij op dit vroege tijdstip meer dan een glimlach 😉 die jij waarschijnlijk niet had kunnen verdragen. Ik heb een vriendin die appt regelmatig als ik haar smorgens probeer te bellen of te appen dingen als ‘Jij bent te vrolijk voor mij’ of ‘het is te vroeg voor mensen als jij…’
  Ik vind het hilarisch, op dit punt snap ik je echt totaal niet 😂

  Like

  1. Hahaha goedemorgen! Digitaal kan ik ook een hoop hebben, maar verder snap ik die vriendin van jou wel;). ‘Het is te vroeg voor mensen als jij’ is een zin die ik ga onthouden😋.

   Like

 2. Ik ben nog steeds mijn bed niet uit terwijl ik al een uur wakker ben. Nu naar de supermarkt is echt te hoog gegrepen.

  Like

 3. Nou bij mij duurt t langer voordat ik aanspreekbaar ben maar toch word ik wel vrolijk van vrolijke mensen. Ik ben niet chagrijnig maar wil gewoon met rust gelaten worden en alles op eigen tempo doen. Mijn man die in het weekend ons ontbijt maakt zet dan klassieke muziek op en vraagt; wat ga jij vandaag doen, wat eten we vanavond, en wil je dit en dat even doen (in huis).
  AAAAAAAAHHHHHHHHH. HOOFDLETTERS

  Like

 4. Ik krijg bij die man helemaal een gevoel van mededogen. Dat hij heel eenzaam is en zo, en dan naar de supermarkt gaat voor wat menselijk contact, en dat hij daar dan helemaal blij van wordt….

  Like

 5. Dat is een van de weinige positieve dingen aan reizen in de spits: de meeste mensen begrijpen dat daar in de ochtend de code ‘bek houden’ geldt. Mensen die ‘een dagje weg gaan’ snappen dat vaak niet. Net zoals ze niet snappen dat je echt gewoon stil moet zijn in de stiltecoupé.

  Like

  1. Ja, dat is waar. Toen ik nog dagelijks in de trein zat, was ik ook stil ’s morgens. Eén van mijn reisgenoten deed dat ook. De ander, die op een ander station instapte en wél wakker was, negeerden we vakkundig.

   Geliked door 1 persoon

 6. ( schudt moedeloos het oude grijze hoofd) Wat hebben we je toch gedaan meisje! 😉 Ik heb zón hekel aan mensen die “ochtendziek”zijn. Nou ja, wij komen elkaar toch niet tegen in de supermarkt. Ik héb (vooral tegenwoordig) best wel eens de pest in heel vroeg in de ochtend maar daar heb ik dan een betere reden voor dan dat het vroeg is. 😉

  Like

 7. Haha, ik had vroeger een ontzettend ochtendhumeur, maar daar ben ik helemaal vanaf. Dat moet ook wel met kinderen, want die zijn in de ochtend om het netjes te zeggen, al flink aanwezig. Ik ben tegenwoordig ook iemand die om half 9 boodschappen doe, maar ik ben niet zo enthousiast als deze meneer hoor 🙂

  Like

  1. Gelukkig maar. Ik doe dus ook vroeg boodschappen tegenwoordig, omdat het dan rustig is. Behalve dus als deze man er is;).

   Like

 8. Ik vergat ooit iets heel nodigs en moest na mijn nachtdienst (ook dan een ochtendhumeur van niet te hachelen) naar de supermarkt. Ik heb mezelf beloofd dat ik dat niet meer hoef.

  Geliked door 1 persoon

 9. Beetje rust vind ik ook echt wel fijn.
  Zeker na een dag oppassen, dan kunnen Hans en ik samen echt stil zijn en dingen voor onszelf doen, heerlijk.

  Like

 10. Haha geweldig! Goedemorgen! En herkenbaar hoor, ook al ben ik vaak (te) vroeg wakker, echt wakker en ochtendhumeur-loos ben ik ook pas later. Geen getetter, drukte en gekkigheid a.u.b. 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. haha herkenbaar. thuisverpleging die om half 8 ’s morgens staat te kwetteren naast je bed. dan denk ik: mensen asjebliiiiiiiiiiiief seg 😀

  Like

Reacties zijn gesloten.