Kleine auto: de voordelen

Over een klein autootje wordt behoorlijk wat gezegd. Ik wil niet al te veel in taboes vervallen, maar ik hoor toch vooral mannen er regelmatig negatieve dingen over zeggen. Ik snap daar dus niks van. Ik heb een kleine auto (oké, er bestaan kleinere modellen, maar toch;)) en ik vind het de hoogste tijd om de voordelen van een kleine auto eens op een rij te zetten.

Help, vogelpoep op het dak!

Ken je dat, dat je naar je auto loopt en dan ziet dat er een gans langs is geweest? Overal heeft hij of zij wat groene klodders achtergelaten. Ook op jouw auto natuurlijk. Geen enkel probleem met een kleine auto, want je haalt er gewoon even een doekje langs. Juist ja, ook op het dak kun je overal bij. Zelfs als je klein bent, zoals ik. Ideaal!

Het heeft gevroren

Ook iets waar je niet echt op zit te wachten: je wilt weg met de auto en het heeft gevroren. Natuurlijk had je dat net even niet ingecalculeerd, dus je bent net op tijd vertrokken en hebt eigenlijk helemaal geen tijd om eerst nog al die ruiten te schrappen. Aha, geen probleem met een klein autootje. Je bent zo klaar. En, ook fijn als je zo klein bent als ik: je kunt er bij de héle voorruit bij. Nu denkt iedereen met een ‘normale’ lengte natuurlijk dat dat logisch is, maar geloof me als ik zeg dat het dat niet is. Ik had hiervoor een wat grotere auto en ik had altijd in het midden van mijn voorruit nog zo’n bevroren streep zitten. Precies ja, kon ik niet bij. Met mijn kleine(re) auto is dat probleem verleden tijd.

Dat ligt op de achterbank

Ook fijn als je, zoals ik, af en toe in de file wat zoekt. Ik kan het overal in de auto hebben gelaten en ik kan er overal bij. Beetje rekken en strekken en ook de achterbank is uitstekend bereikbaar. Of wat te denken van het dashboardkastje? Hoef ik mijn rug niet voor in allerlei kronkels te wringen; kan ik gewoon zo bij. Heerlijk! Lekker overzichtelijk wel, zo’n klein autootje.

Parkeren

Dit vind ik denk ik het allerfijnst van een kleine auto: je komt op de plaats van bestemming, het is druk en je ziet nog één klein plekje. Daar pas je natuurlijk prima tussen. Je past namelijk overál tussen.

Zo makkelijk als fietsen

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een kleine auto net zo makkelijk is als een fiets. Je hebt overzicht, je kunt overal tussen en je kunt overal bij. Groot voordeel boven de fiets: als het regent, zit je droog. Maar serieus, ik ben elke keer als ik in mijn kleine(re) auto stap blij dat ik wat kleiner ben gaan rijden. Ik voel me hier prima in thuis. Oja, en ik heb rode spiegels op een zwarte auto. O, wacht, heeft niks te maken met een grote of een kleine auto hè? Nouja, ik ben er toch verliefd op, dus ik dacht: ik meld het nog even;).

20 gedachten over “Kleine auto: de voordelen

 1. Ik heb altijd een relatief kleine auto gehad en ik zou niet anders willen. Parkeren is idd veel makkelijker, hij is zuiniger in verbruik en de wegenbelasting is heel laag. Nee, mijn mooie felblauwe kleine auto blijft hopelijk nog heel lang bij me!

  Like

  1. Oja, de wegenbelasting en de verzekering lekker laag. Was ik nog helemaal vergeten. Prima aanvulling!

   Like

 2. Ik heb eigenlijk altijd een grote auto gehad en vind dat nog steeds handig je kan vrijwel alles zelf vervoeren. Nu een stationcar en afgelopen week kon ik een gratis bank zo mijn auto inschuiven.

  Mijn moeder had lang een mini en we reden eens in Amsterdam op een gracht en zij had voorrang toen er van links een auto tegen haar aanreed. Hij stapte heel boos uit en zei dat iemand met zo’n klein autotje altijd zelf voorrang moet geven. Ik heb mijn moeder nog nooit zo boos en verontwaardigd gezien.

  Like

  1. Als je een bank in je auto kunt schuiven, is dat wel heeeel erg lekker ja! En de regel van voorrang geven met een kleine auto kende ik ook niet😝.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben ook eerder voor een kleine auto, Zoetie voor de iets grotere… het is dan ook een grote geworden. Gelukkig heb ik de auto niet vaak nodig 😉

  Like

  1. Wat is dat toch hè, dat mannen altijd meer te zeggen hebben als het over auto’s gaat… 😉

   Like

 4. Ik heb best een grote auto. Toen ik een bedrijfswagen mocht kiezen heb ik immers rekening gehouden met het feit dat ik zou gaan bouwen en verhuizen. En dan gaat me dat ongetwijfeld goed van pas komen.
  Parkeren was wel echt wennen in het begin.

  Like

  1. Dan gaat je dat zeker van pas komen! Je kan ‘m daarna altijd nog inruilen voor een kleinere;).

   Like

 5. Kleine auto’s lijken me vooral makkelijker om te parkeren. Maar ze lijken me ook kwetsbaarder. Ik heb echt helemaal niets met auto’s. Als het maar 4 wielen heeft en rijdt.

  Like

  1. Over die kwetsbaarheid denk ik niet te veel na. En ik ga sowieso niet tussen twee vrachtwagens rijden in de file. Als ik mensen dát zie doen, krijg ik spontaan de zenuwen.

   Like

Reacties zijn gesloten.