Boekenpraat: De violiste (Beverly Lewis)

Het verhaal

Amelia Devries is een getalenteerde, beroemde concertvioliste. De aanvragen voor concerten stromen binnen en haar manager regelt haar zaken prima. Bovendien gaat ze een kansrijke muzikale carrière tegemoet met haar eveneens muzikale vriend.
Het ideale leven, lijkt het op het oog. Maar zo is het niet. Amelia heeft het gevoel dat ze al van jongs af aan in een keurslijf zit. Ze leidt het leven dat haar ouders voor haar hebben uitgestippeld, maar dat haar eigenlijk niet gelukkig maakt.

Michael Hostetler, een jonge Amish man, is na een ruzie met zijn vader gevlucht uit zijn ouderlijk huis. Hij vindt familie belangrijk en houdt van Hickory Hollow, waar hij woont, maar hij heeft ook het gevoel dat hij niet past in het leven dat zijn ouders voor hem hebben uitgestippeld.

Amelia en Michael ontmoeten elkaar bij toeval. Een jonge Amish man en een succesvolle violiste. Twee totaal verschillende levens, maar beiden zijn ze ‘weglopers’, op de vlucht voor het leven dat hun ouders voor hen hebben bepaald. Dit boek vertelt hun zoektocht naar hun eigen leven.

Mijn mening

Alle boeken over Amish zijn toch hetzelfde?
Tot tien jaar geleden las ik heel veel boeken van Beverly Lewis en anderen over de Amish. Dat stopte. Die boeken kwamen allemaal een beetje op hetzelfde neer, vond ik. Nu kocht mijn moeder dit boek en gaf het als leestip aan mij mee. Ik twijfelde, maar nam het boek toch mee naar huis. Ik gaf het een kans en was positief verrast. Ja, dit boek speelt zich voor een groot deel af in een gemeenschap van Amish, maar is echt anders dan andere boeken over de Amish.

Twee zoekende mensen
Zowel Michael als Amelia weten al sinds hun kinderjaren wat ze moeten worden. De één een goede Amish man, de ander een voortreffelijke violiste. Beverly Lewis beschrijft in dit boek op een mooie manier de zoektocht van deze twee mensen naar hun eigen leven. Ze houden van hun ouders en ze willen hen geen verdriet doen, maar is er niet een mogelijkheid om een leven te leiden waar ze meer zelf voor kiezen? Ik vind dat die zoektocht op een pure, mooie manier wordt beschreven.

Het is niet allemaal zwart/wit
Bij boeken over de Amish merk(te) ik vaak dat alles heel zwart/wit is. Het moet zoals de Amish het voorschrijven en daar wordt niet van afgeweken. In dit boek wordt daar nuance in aangebracht. Het laat voor mij ‘de mens achter de Amish’ zien.

Conclusie
Ik vond dit een mooie, eerlijke, verrassende roman over de Amish. Sterker nog: het is het eerste deel in een serie en ik heb de andere vier delen ook op mijn lijstje van de bieb gezet. Wordt vervolgd dus.

Meer informatie over De violiste

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De violiste’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De violiste
Auteur:
Beverly Lewis
Uitgeverij:
De Groot Goudriaan
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
318

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

5 gedachten over “Boekenpraat: De violiste (Beverly Lewis)

  1. Het klinkt idd als een mooi verhaal. Bijzonder, want als ik deze cover zou zien, zou ik het boek nooit oppakken. Die komt over als de brave versie van een bouquetreeks-romannetje…

    Like

Reacties zijn gesloten.