Kledingcrisis

’s Morgens (of ’s avonds) sta je voor je kast. Kleding heb je genoeg, maar wat moet je toch aan? We kennen allemaal wel de verzuchting: “Ik heb echt niets om aan te trekken” en dat terwijl we dan voor een kast vol kleding staan. De kledingcrisis. Ik ken ‘m én ik heb er mijn persoonlijke oplossing voor.

Winkelen

Het begint voor mij al met winkelen. Ik heb er echt een hartgrondige hekel aan. De herrie en de drukte in de winkels, nooit te vinden wat ik zoek en áls ik dan al iets leuks zie, blijkt het er niet meer in mijn maat te zijn. Bovendien weet ik nooit wat mijn maat is, want ik schommel nogal met mijn gewicht en heb de afgelopen drie jaar al vijf maten gedragen. De laatste anderhalf jaar is mijn gewicht soort van stabiel en tóch loop ik nog steeds naar de verkeerde maten.

Oplossing voor dit probleem? Ik ontdekte online shoppen. Geen drukte, geen herrie en als ik twijfel, bestel ik meerdere maten en stuur ik terug wat niet past. Ideaal! Sindsdien koop ik ook spontaan meer kleding dan voor ik (nog maar een jaar geleden) het online shoppen had ontdekt.

Lente en herfst

Mijn kledingcrisis neemt altijd een beetje toe in de herfst en in de lente. Op een gegeven moment heb je van die dagen dat je winterkleding en je zomerkleding eigenlijk allebei net niet lekker zijn. Maar ja, ik heb ook geen tig setjes voor ‘tussendoor’ hangen, want die gebruik je nu eenmaal niet zo heel erg veel.

Oplossing voor dit probleem? Laagjes. Ik heb echt schandalig veel vesten. Maar ik draag ze allemaal. Ik heb ze met lange, korte en driekwart mouwen en allemaal vind ik ze fijn. Ze lossen een groot deel van mijn kledingcrisis is het voor- en najaar op.

Past dit bij elkaar?

Mijn allergrootste kledingcrisis ontstaat echter als ik dingen moet combineren. Ik koop meestal setjes. Bij een jurkje is het simpel. Jurkje aan en klaar. Bij andere dingen moet je zorgen dat boven- en onderkant bij elkaar passen. Daar zit mijn probleem: wanneer past iets wel of niet bij elkaar? Als ik (offline) shop, koop ik dus altijd dingen in setjes. Dat doe ik nooit alleen. Mijn zusje gaat dan altijd mee. Als ik alleen ga winkelen, kom ik thuis met de mededeling dat er niets was. Gaat mijn zusje een dag later mee naar dezelfde winkels, slaag ik er wel. In setjes dus. En nee, die zoek ik niet zelf bij elkaar, dat doet zuslief dus.

Nu shop ik online en dat doe ik zonder mijn zusje. Of nouja, niet helemaal eigenlijk, want ik app haar altijd mijn bestellingen door, maar meestal pas als ik ook al echt heb besteld.

Maar ja, dan komt het. Dan wil ik de deur uit, trek ik iets aan en wil ik het combineren. Probleem in mijn hoofd. Als ik dingen niet als setje heb gekocht, heb ik geen idee of items bij elkaar passen.

Oplossing voor dit probleem? Mijn zusje dus! Met name bij de wisseling van de seizoenen en/of als ik net nieuwe kleding heb gekocht, kan ze elke morgen een appje met een foto verwachten. Ik heb dit aan. Kan dit bij elkaar? Als ik nog geen antwoord heb voor ik de deur uitga, trek ik iets anders aan, waarvan ik zeker weet dat het ‘kan’. Of ik dan niet zelf na kan denken? Zeker wel, maar ik heb gewoon echt geen verstand van wat wel en niet bij elkaar hoort. En dus gebruik ik mijn persoonlijke assistente. Nog gezellig ook! En hai zus, het is weer lente, dus houd die telefoon ’s morgens maar weer bij je in de buurt;).

24 gedachten over “Kledingcrisis

 1. Ik draag vrijwel alleen maar spijkerbroeken en daarop kan voor mijn gevoel wel alles qua top, haha. En vesten draag ik ook graag.

  Like

 2. Vaak kies ik voor veilige opties, een jeans met iets er op. Aan jurken ook geen gebrek, ongeveer 30 jurken hangen, met bij passende vesten.❤

  Like

  1. Heerlijk, zoveel jurken! Ik zag dat mijn collectie ook aardig begint te groeien. Dat online shoppen zorgt ervoor dat ik veel meer ben gaan kopen;).

   Like

 3. Ik hou wel van winkelen maar ga zelden in het wekend. Ik kan mij redelijk een tijd afsluiten voor herrie en drukte maar dan opeens moet ik echt weg want ik word gewoon agressief.
  Online bestel ik zelden. Ik moet kleding voelen.
  Ga vandaag eens mijn kledingkast onder handen nemen.
  Zal me een geod gevoel geven.

  Wat je schreef op mijn blog over slapen tot 1 juni. Ik vind het een goed idee maar aan de andere kant is dit zo een prachtig seizoen. Er gebeurd zoveel in onze tuin.
  Ik wens je een fijne dag toe lieve Naomi.

  Like

  1. Daar zeg je wat ja, dat het nu ook wel een heel erg mooie tijd is. Het voelt voor mij wel gek om veel binnen te zijn met dit heerlijke weer. En in het weekend winkelen doe ik ook niet meer, maar toen ik nog fulltime werkte, had ik weinig andere opties, dus toen moest ik wel. Nooit meer, wat mij betreft.

   Like

 4. Wat fijn dat je zo’n handige zus hebt Naomi : ) Prachtig, zoveel zusterliefde. Ik draag ook graag laagjes. Ik heb heel veel vestjes, want die kun je ook zo lekker makkelijk uit doen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Net als Audrey hanteer ik de oplossing ‘spijkerbroek’. Scheelt enorm veel gedoe in mijn hoofd. Daarbij vind ik spijkerbroeken fijn zitten, dus dat komt mooi uit. Wel fijn dat jij en je zus een oplossing hebben gevonden die voor jullie allebei werkt!

  Like

  1. Spijkerbroek is inderdaad makkelijk. Ik vind het zelf alleen écht niet lekker zitten. Broeken vind ik sowieso niet lekker. Te strak, te ‘aanwezig’. Liefst draag ik een niet al te strak rokje. Zwart sowieso altijd ruim op voorraad in de kast, want daar kan alles boven;).

   Like

 6. Of dat moment dat je ’s avonds een outfit hebt klaar gelegd en je de volgende ochtend opstaat en denkt ‘nee dat is het ook niet’. En je je vervolgens als nog moet haasten nadat je een kwartier voor je kast hebt gestaan en al drie keer van outfit bent gewisseld.
  Zelf heb ik overigens een shitload aan blouses; maar ik leef er ook echt in. Ik heb het niet snel koud dus ik verwissel de truien er al snee mee.

  Like

 7. Ik heb echt een enorme hekel aan winkelen en ren meestal even vlot een Takko in omdat ze daar kwalitatief goede kleding hebben. De eerste keer ging mn vriend niet mee naar binnen, maar ik waardeer zijn mening wel. Ik merk dat de kleuren er daar wel voor zorgen dat je setjes kan kopen en ze hebben er alle maten. Winkels als C&A ga ik niet zo snel meer in, de kwaliteit is veel minder geworden. Sterkte!

  Like

 8. Ik draag van alles.
  Maar bemerk dat ik de laatste tijd leggings, rokjes, broeken, moderne!! 🙂 met een elastische band lekker vindt zitten.

  Like

 9. Wat een leuke tips Naomi. En wat heerlijk dat je een persoonlijke assistente hebt gevonden in je zus. De laatste keer in de tweedehands winkel kocht ik een truitje zonder mouwen. Met dit tussen-weer vind ik het super en als de hitte me uitbreekt trek je hem makkelijk uit. Daarom via Ebay twee vesten met alleen een soort aangeknipt mouwtje gekocht. Schouders nog lekker bedekt maar verder toch al luchtig.

  Like

 10. Ik koop ook vaak setjes en dan ook nog zoals de ‘pop’ in de winkel het draagt, maar de losse kleding stukken dan weer met iets anders combineren vind ik lastig en vestjes draag ik ook graag.

  Geliked door 1 persoon

 11. Winkelen vind ik best leuk, alleen is het slagingspercentage heel wisselvallig. Soms kan ik echt hélemaal niets vinden en soms past álles dat ik de paskamer mee insleep en staat het nog leuk ook. Kiezen kán ik prima zelf maar voor de gezellighed een (klein)dochter mee sla ik niet af!

  Like

Reacties zijn gesloten.