Boekenpraat: Chaos (Mirjam Schippers)

Het verhaal

Lynn Leeflang zit in havo vijf. Ze mist op school haar goede vriendin Nikki, die dit jaar niet meer bij haar in de klas zit. Dat is echter niet de enige reden dat haar schoolwerk soms niet helemaal lukt.

In het hoofd van Lynn is het chaos. Ze is verliefd. Tenminste, dat denkt ze. Maar op wie eigenlijk? Als ze denkt dat ze haar keuze gemaakt heeft, gaat ze toch weer twijfelen. Wie vindt zij leuk en minstens zo belangrijk: wie vindt haar leuk?

Mijn mening

Het verhaal van Lynn
Ik schreef in mijn recensie van ‘Lijmen’ al dat ik benieuwd was naar het verhaal van Lynn. In ‘Lijmen’ kreeg ik het idee dat er bij Lynn thuis iets aan de hand moest zijn. In ‘Chaos’ vertelt Mirjam Schippers het verhaal van Lynn. Een tiener die druk is met schoolzaken en examens, maar die ook druk is met vriendschappen onderhouden en met de zoektocht naar zichzelf. Met lekker veel spontaniteit kun je als lezer meeleven met het leven van Lynn.

Wat is er nu thuis bij Lynn aan de hand?
Waar ik had verwacht dat dit boek zou inzoomen op de thuissituatie van Lynn, gebeurde dat niet. Wel bekruipt me nog steeds het gevoel dat er iets speelt (en ik heb ook een sterk vermoeden wat dat ‘iets’ dan is), maar dat komt in dit boek niet aan bod. Ik ben benieuwd of dit wellicht in het derde deel nog wordt behandeld. Ik ben in ieder geval nog steeds nieuwsgierig en zie daar mogelijkheden voor een verhaal.

Conclusie
Makkelijk lezend, spontaan boek over het leven van een tiener met alle bijbehorende ups en downs en vragen. Een boek dat bovendien nieuwsgierig maakt naar het vervolgdeel.

Meer informatie over Chaos

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Chaos’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Chaos
Auteur:
Mirjam Schippers
Uitgeverij:
De Banier
Genre:
Young Adult (15+, christelijke roman)
Pagina’s:
196

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Chaos (Mirjam Schippers)

 1. Bedankt voor de review! Door je vorige review ben ik begonnen in Mirjam’s eerste boek De Opdracht. Daarna wil ik ook Lijmen en Chaos gaan lezen.

  Like

  1. O, leuk! Zelf heb ik ‘De opdracht’ niet gelezen. Het derde boek van déze serie staat inmiddels in reservering bij de bibliotheek.

   Like

 2. Het is zeker niet de bedoeling dat ik je hier een boekentip geef hè, gezien je stapel ‘nog te lezen’ boeken… 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.