Eerste Hulp Bij Agressie

Mijn servies is me dierbaar, maar het was toch bijna gesneuveld in een kleine (zeg maar gerust grote) aanval van agressie. Het servies is nog heel*, maar ik deed wel iets anders en ik neem je graag mee in de cursus EHBA: Eerste Hulp Bij Agressie

Frustraties

Ik was gefrustreerd. Niet een beetje, maar heel erg. Ik had al een pittig weekje, maar met dank aan een belletje naar mijn psycholoog lag er een plan hoe ik de twee dagen tot de geplande afspraak door zou komen. En toen kwam er een brief van het UWV. Weg zorgvuldig geplande rust. Veel onduidelijkheid, veel vragen, veel gedoe. Het resulteerde in slapeloze nachten. Omdat ook mijn bedrijfsarts een papiertje in moest vullen, had men een terugbelverzoek in haar agenda gezet. Ik wachtte met spanning op haar telefoontje. Het kwam niet.

Mijn middagdutje riep, maar ik wilde niet gaan slapen. Ik was bang om dat belangrijke telefoontje te missen. Ondertussen was het in mijn hoofd één grote chaos met vragen. Het liefst had ik mijn servies van de eerste verdieping waarop ik woon de straat op gegooid, maar mensen gaan dan toch praten hè?

Grofvuil

Om wakker te blijven, moest ik iets actiefs doen. Bovendien zat er genoeg frustratie en agressie in me om dat actief doen ook te willen. Ik wilde opruimen. Slopen. Dingen weggooien. Het probleem was dat ik weinig weg te gooien had, want ik ben niet van het bewaren. Maar wat dan?

Ineens wist ik het. Ik had hier en daar nog wat grofvuil liggen. Dat wachtte al weken (oké, stiekem maanden) tot ik het naar een milieustraat zou afvoeren, maar dat vond ik ten eerste steeds te veel moeite en ten tweede wilde ik de drukte niet opzoeken. Ik zag namelijk dat heel Nederland op de vuilstortplaats stond, sinds de corona-uitbraak.

Vrouwenoplossing én EHBA

Naar de stortplaats rijden was geen optie, vond ik. Ik kon dan alsnog het telefoontje missen én ik was bang voor drukte. Veel van dat vuil paste trouwens niet eens in mijn autootje.

Ik ging voor een vrouwenoplossing. Ik pakte een zaag en het grofvuil en zaagde alles in kleine stukjes. Zo paste het prima in de ondergrondse container voor restafval. Vier kratten vol in kleine stukken gezaagd grofvuil voerde ik af. Een stalen bedframe, een houten schilderij, wat ander hout, een stuk van een parasol, wat plantenbakken, enz. Ik was heerlijk aan het zagen en mijn agressie verdween met het grofvuil de container in. Ja, ik weet dat grofvuil (en agressie:)) eigenlijk niet bij het restafval horen, maar het kon me echt even niet schelen.

Vier kratten grofvuil armer en een hoop spierpijn rijker plofte ik achter een kleurplaat. Doei agressie en mooi meegenomen: doei grofvuil!

*Oké grapje, een poosje na het schrijven van deze blog opende ik de kast en besloten twee borden vanuit de kast in stukken neer te vallen. Hun wraak voor dit logje natuurlijk;).

17 gedachten over “Eerste Hulp Bij Agressie

 1. Goeie oplossing! Heeft de bedrijfsarts ooit wel gebeld? En de wraak van je borden…😊
  Hoop dat het inmiddels goed opgelost is allemaal.
  Groetjes
  Jantine

  Like

  1. Ehm, de bedrijfsarts belde twee weken later, toen we al een afspraak hadden… En ehm, laten we zeggen dat het nog allemaal ‘in proces’ is.

   Like

 2. Toch fijn dat je een uitlaatklep hebt gevonden, toch wel heel belangrijk denk ik. Voor mij persoonlijk werkt sporten heel goed. En dan vooral lekker boksen. Er eventjes op los rammen, haha.

  Like

  1. Ja, dat snap ik. Ik vind naar buiten gaan ook heerlijk werken, maar ja, ik zat op een telefoontje te wachten, dus ik durfde niet weg. Had papieren nodig enzo;).

   Like

 3. UWV is ook gewoon niet goed voor je humeur. Zelfs al heb je een topdag, dan kan zo’n brief van hen dat per direct verpesten. Misschien even informeren of er nog familie is die graag wil dat hun grof vuil in kleine stukjes wordt gezaagd? Ben je iig voorbereid op de volgende keer dat er zo’n rotbrief komt!

  Like

 4. Waat je wat ook lekker is ? houthakken met een echt houtblok en stukken hout en een grote bijl

  Like

 5. Het is misschien ook handig om oud servies ergens te plaatsen en wanneer je zo’n bui hebt kun je het oude servies even laten voelen hoe jij je voelt 😉 Het is maar een idee, haha. Soms heb je het inderdaad wel eens nodig om je frustraties kwijt te kunnen en soms gebeuren die dingen zo bij foute momenten en bij de verkeerde mensen..

  Like

Reacties zijn gesloten.