Boekenpraat: Als gebed de hemel raakt (Melissa Tagg)

Het verhaal

Mara Bristol woont in de Everwood. Het is een bed & breakfast die toe is aan grondige renovatie, maar Mara heeft er een veilige plaats gevonden om te wonen. Samen met eigenaresse Lenora heeft ze plannen gemaakt om het huis op te knappen en er een bloeiend bedrijf van te maken. Maar als Lenora op een dag vertrekt en niet meer terug lijkt te komen, blijft Mara alleen achter.

Dan staat ineens Marshall Hawkins voor de deur. Zijn werkgever heeft hem gedwongen verlof op te nemen, want Marhall maakt (te) veel fouten in zijn werk als rechercheur. Marhall besluit op reis te gaan en komt zo terecht in de Everwood. Hoewel de plek prachtig is, confronteert die hem ook met het verlies van zijn jonge dochtertje.

Samen doen Mara en Marshall er alles aan om de Everwood op te knappen, maar terwijl ze het gebouw renoveren, blijkt er ook in hun hart heel veel gerepareerd te moeten worden.

Mijn mening

Boeiende personages
Mara, Marshall en Lenora hebben allemaal het nodige meegemaakt in hun verleden. Bij de één is dat wat meer zichtbaar en bij de ander lijkt het een groot geheim. De personages hebben dingen meegemaakt die ook de lezers kunnen overkomen. Op een boeiende manier maak je als lezer kennis met hun verleden én met de manier waarop dat verleden hun heden bepaalt en hoe ze proberen een toekomst op te bouwen en het verleden achter zich te laten.

Deels voorspelbaar verhaal
Zodra Marshall een voet in de Everwood zet, is duidelijk wat een deel van het verhaal zal worden en hoe dat af zal lopen. Dat vond ik echter niet storend, omdat het boek alsnog een prachtig verhaal vertelt over boeiende mensen. Dat een deel van de afloop voorspelbaar is, maakt dan niet meer uit. Het gaat om het prachtige verhaal van de personages.

Zoektocht naar vreugde
In de pogingen het verleden achter zich te laten, komen Mara, Marshall en Lenora erachter dat het verleden nooit zal verdwijnen. In dit boek kijk je mee in de zoektocht naar een toekomst waarin dat verleden voldoende op de achtergrond kan blijven. Ik vind dat die zoektocht naar een vreugdevolle toekomst op een mooie manier is weergegeven.

Conclusie
Deels voorspelbaar verhaal over mensen die hun verleden achter zich willen laten om een nieuwe toekomst op te kunnen bouwen. Een zoektocht naar zichzelf, naar vreugde en elkaar. In die zoektocht speelt het verleden van het huis waarin zij werken een grote rol, wat het boek nog een extra dimensie geeft. Een roman die het genre eer aandoet.

Meer informatie over Als gebed de hemel raakt

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Als gebed de hemel raakt’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Als gebed de hemel raakt
Auteur:
Melissa Tagg
Uitgeverij:
KokBoekencentrum Uitgevers
Genre:
(Christelijke) roman
Pagina’s:
334

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: Als gebed de hemel raakt (Melissa Tagg)

  1. Klinkt als een prima boek! Een deels voorspelbaar verhaal vind ook ik niet erg om te lezen. Bovendien zijn vele verhaallijnen al zo vaak gebruikt, dat het soms lastig is om een boek niet meer voorspelbaar te laten zijn.

    Like

    1. Dat laatste is een goed punt. Vind ik bij romans toch heel vaak, maar dan kunnen ze alsnog een mooi verhaal vertellen.

      Like

Reacties zijn gesloten.