Zomer op Hoofdtaal ~ Huishoudelijke blogmededelingen

Buiten is het zomer en ook mijn blog gaat over op de zomermodus. Ik blijf deze zomer gewoon bloggen, maar er komt een nieuwe categorie en er verandert wat aan de dagen waarop ik publiceer. Tijd voor een paar huishoudelijke blogmededelingen dus.

Nieuwe categorie: ZomerLezen

Aanstaande maandag vind je de eerste blog in de categorie ZomerLezen op Hoofdtaal. Het is een idee van Nienke van BookSomeTea. Vorig jaar was ik enthousiast over deze categorie bij haar en dit jaar vroeg ze of ik zelf mee wilde doen. Ja, dat wilde ik!
Vanaf maandag vind je, tot en met 24 augustus, elke maandag een blog met boekentips om de zomer mee door te komen. Elke week staat een ander thema centraal. Ieder thema bevat boekentips voor jong én oud.

Publicatiedagen

Maar wacht, op maandag komen er toch altijd hersenspinsels online? Klopt, de zaterdag was voor boeken en meestal kwam er ook op dinsdag een recensie online. Nu gaat het dus even anders. En ach, omdat ik altijd genoeg te bloggen heb, blijf ik wel drie keer per week een blog met hersenspinsels publiceren. Die vind je deze zomer op dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag (ja, dat is nieuw) komt er een boekrecensie online. In het weekend verschijnen er geen blogs meer. De boekrecensie van de zaterdag is namelijk vanaf nu verplaatst naar de donderdag.

Lekker overzichtelijk ziet dat er zo uit:
– Maandag: ZomerLezen
– Dinsdag: Blog met hersenspinsels
– Woensdag: Blog met hersenspinsels
– Donderdag: Boekrecensie
– Vrijdag: Blog met hersenspinsels

Genoeg te lezen dus hier, de komende weken. Na de zomer ga ik weer op maandag, woensdag en vrijdag mijn blogs met hersenspinsels publiceren. Zij die mijn boekenblogs overslaan (hallo familie!:)) moeten deze zomer de maandag en de dinsdag even omwisselen.

Geen blog missen?

Wil je niks missen en/of ben je bang dat je vergeet welke categorie op welke dag online komt? Je kunt je per mail abonneren op mijn blog (rechts in het menu) en krijgt dan een mail als er een nieuw bericht online komt. In die mail lees je dan het eerste stukje van de blog en vervolgens kun je doorklikken naar Hoofdtaal om alles te lezen. Ben je nog niet geabonneerd, maar wil je dat wel? Schrijf je dan even in.

Je kunt me trouwens ook volgen op Instagram, Twitter en Pinterest (@hoofdtaal). Nieuwe blogs kondig ik daar altijd even aan.

20 gedachten over “Zomer op Hoofdtaal ~ Huishoudelijke blogmededelingen

 1. Ik moet altijd even slikken als alles verandert omdat het zomer wordt en zomervakantie. Zeker toen mijn kinderen nog kleiner waren, vond ik het altijd net alsof het gewone leven dan ophield te bestaan. En ik vond dat helemaal niet zo fijn… Snif.

  Like

   1. Haha, die conclusie trok ik ook toen ik deze blog schreef. Maar structuur hè, dus toch even melden:).

    Like

 2. Bij veranderingen denk ik altijd aan verslechteringen, maar dat is natuurlijk onzin. Als jij het voor jou zo beter vindt, dan go! Het is jouw blog, en ik lees het. Dat met die zomerboeken lijkt me interessant. Je reviews lees ik soms, afhankelijk van het boek en mijn tijd. En de hersenspinsels lees ik altijd. Dus ik lees gewoon verder, met wat je mij serveert. Prettig weekend.

  Like

  1. Herkenbaar hoor. Ik lees zelf ook lang niet alle boekreviews bij anderen. Ligt eraan of het boek mij aanspreekt.

   Like

   1. Hier idem. En soms, als ik het boek nog zelf wil lezen, lees ik de recensie juist niet. Sommige bloggers zetten namelijk spoilers in hun recensies…

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik ook! En ik ben ook wel benieuwd of we af en toe dezelfde boeken gaan tippen. Ik denk namelijk dat ik er maandag al één in heb zitten die ook op jouw lijstje komt;).

   Geliked door 1 persoon

   1. Nou, dan weten onze lezers dat dat boek Echt Heel Erg Goed is, en dat ze het dus Echt Moeten Gaan Lezen. Ik denk trouwens dat ik weet welk boek het is. Iets met een gele cover? 😉

    Like

 3. Leuk idee! Een zomerrooster geeft sowieso al een vakantiegevoel, dus dat zit wel goed. 😉 Handig overzicht ook. En leuk elke maandag boekentips voor zomers lezen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk! Heel leuk gebracht ook deze mededelingen haha 😀 Ohja en je bent ook nog te volgen op Bloglovin! 😉

  Like

  1. Dat laatste is dan blijkbaar spontaan, want daar heb ik niks aan gedaan;). Ik gebruik zelf de WordPress-reader om gevolgde blogs te lezen.

   Like

 5. Ik let net zo op vaste dagen, kom altijd langs als ik mijn linkjes langs ga en zie dan wel wat er staat, boeken sla ik nog maar even over tot ik ook weer ga lezen.

  Like

Reacties zijn gesloten.