Boekenpraat: Zij die zwijgt (Samantha Stroombergen)

Het verhaal

Vera Winters, de verloofde van een veelbelovende politicus, zwerft in een koude nacht in Leiden op straat. Ze is op de vlucht en mompelt tegen de mensen die haar staande houden dat iemand haar wilde vermoorden. Later, als ze in het ziekenhuis ligt, weigert ze nog een woord te zeggen. Kán ze dat niet of wíl ze dat niet?

Diezelfde nacht wordt het lichaam van een populaire YouTuber, Ceyda Yilmaz, gevonden. Ze is vermoord in haar eigen huis. Bij haar lichaam ligt een bericht van de moordenaar.

Rechercheur Léon en nichtje Hanna (stagiaire bij de politie) doen onderzoek naar de moord op Ceyda, maar vragen zich af of er een verband is tussen deze zaak en die van Vera Winters. Bovendien lijkt het erop dat de dader nog meer slachtoffers wil maken en dus is snel handelen geboden.

Mijn mening

Spannende thriller van Nederlandse bodem
Samantha Stroombergen is een jonge, Nederlandse auteur, die met ‘Zij die zwijgt’ een vervolg schreef op ‘De witte kamer’. Haar eerste boek vond ik heel goed en dus keek ik uit naar het verschijnen van haar tweede boek.

‘Zij die zwijgt’ speelt zich af in Leiden en zal voor Leidenaren herkenbare plekken bevatten. Het is een spannende thriller, die de lezer mee laat puzzelen bij het oplossen van verschillende misdaden.

Gewone mensen
Rechercheur Léon en zijn nichtje Hanna zijn heel gewone mensen. Geen ‘personages’, maar mensen. Mensen die je buren kunnen zijn. Dat maakt dat het makkelijk is om je in te leven in het boek en om je te verliezen in de levens van de hoofdpersonages. Het boek heeft een mooie balans tussen het werk en een stukje privéleven van de rechercheurs.

Conclusie
Spannende, boeiende en verrassende thriller van Nederlandse bodem, waarin de spanning steeds verder oploopt. Zeker een aanrader! Het boek is prima te lezen zonder eerst het eerste deel te lezen, maar als liefhebber van de boeken van Samantha Stroombergen raad ik uiteraard aan om wél eerst ‘De witte kamer’ ook te lezen.

Meer informatie over Zij die zwijgt

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Zij die zwijgt’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Zij die zwijgt
Auteur:
Samantha Stroombergen
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
351

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

9 gedachten over “Boekenpraat: Zij die zwijgt (Samantha Stroombergen)

      1. Op de één of andere manier sta je zelfs al met nieuwe URL in mijn reader, dus volgens mij zit ’t goed!

        Like

  1. Zo gauw ik ‘rechercheur,’ lees haak ik altijd af bij thrillers. Ik houd niet zo van boeken met een rechercheur in hoofdrol. Jammer, want verder klonk het intrigerend.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.