Boekenpraat: Kom je spelen? (M.J. Arlidge)

Het verhaal

In Chicago worden kort na elkaar twee zwaar verminkte lichamen gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig te zijn gekozen, maar de politie gaat uit van het werk van een seriemoordenaar.

Kassie, een opstandige tiener, heeft kort voor hun dood met beide slachtoffers contact gehad. Geen gewoon contact, maar contact dat iedereen in de omgeving is opgevallen. Zij lijkt de enige link te zijn tussen de twee slachtoffers. Bij beide slachtoffers heeft ze hun dood voorspeld. Was dat omdat ze hen zelf zou vermoorden?

Adam Brandt is psycholoog en werkt voor justitie. Voor gevangenen verhoord worden, beoordeelt hij ze. Vanaf het moment dat hij Kassie voor het eerst ontmoet, intrigeert ze hem. Kassie zegt te weten hoe mensen zullen sterven. Ze vertelt Adam nog veel meer, maar Adam weet dat ze de waarheid niet kan spreken. Of toch wel?
Adam trekt alles wat Kassie zegt in twijfel, maar na een poosje begint hij aan zijn eigen beoordelingsvermogen te twijfelen.

Mijn mening

Pageturner
Vanaf de allereerste bladzijde word je meegetrokken in het verhaal. Er gebeuren vreemde dingen, zomaar op straat. Dingen die totaal niet logisch zijn, maar die je wel aan het nadenken zetten.

Je voelt in dit boek de strijd in het hoofd van Kassie en van Adam. Ze zijn door elkaar geboeid en toch zouden ze soms willen dat ze elkaar nooit ontmoet hadden.
Ondertussen is de politie bezig met de zoektocht naar een seriemoordenaar. Op de één of andere manier lijken Kassie en Adam altijd op te duiken in de buurt van de slachtoffers. Hoe kan dat?
Doordat het boek bestaat uit korte hoofdstukken, die steeds van perspectief verspringen, blijft het spannend tot het eind. Een echte pageturner.

Wie kan er nog gered worden?
De ondertitel van dit boek luidt: Wat als jij eerder dan de politie weet waar de moordenaar zal toeslaan? Arlidge neemt je als lezer mee in die vraag. Je voelt de noodzaak om in te grijpen, het verlangen om iemand te redden. En hoewel je als lezer uiteraard niemand kunt redden, zou je daar wel alles voor willen doen.

Standalone
Arlidge is bekend van de serie over Helen Grace. ‘Kom je spelen?’ is een standalone, die volledig los staat van deze serie.

Conclusie
Mijn mening over dit boek is wat kort, maar dat komt vooral omdat ik bang ben dat ik anders te veel van het verhaal weggeef. Dit boek is een spannende pageturner met een sterk plot. Verrassend tot het einde. Aanrader voor iedere thrillerliefhebber.

Meer informatie over Kom je spelen?

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Kom je spelen?’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Kom je spelen?
Auteur:
M. J. Arlidge
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
509

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

3 gedachten over “Boekenpraat: Kom je spelen? (M.J. Arlidge)

Reacties zijn gesloten.