Einde zomerrooster ~ Huishoudelijke blogmededelingen

Het einde van de zomer nadert -helaas!- met rasse schreden. Vorige week verscheen de laatste aflevering in de serie ZomerLezen op Hoofdtaal. Tijd om het zomerrooster weer los te laten en over te gaan op het ‘gewone’ blogrooster. Maar toch anders dan voor de zomer.

Hersenspinsels en boekenpraat

Zoals gebruikelijk zal Hoofdtaal blijven draaien om hersenspinsels en boekenpraat. Blogs over hersenspinsels gaan over mijn gedachten en gevoelens. Over autisme en diepzinnigheden, maar ook over lol en het dagelijks leven.
Net als voor de zomer zullen de blogs met hersenspinsels vanaf nu weer verschijnen op maandag, woensdag en vrijdag.

De boekenpraatblogs blijven ook, want lezen blijft nu eenmaal mijn favoriete hobby. Het klinkt misschien gek, maar met een recensie sluit ik voor mijn gevoel een boek af. De boekrecensies zullen verschijnen op dinsdag en/of donderdag. Meestal plaats ik twee recensies in een week maar af en toe lees ik even wat minder. Dan zal er dus maar één recensie per week verschijnen. Wel zal er dan een andere boekgerelateerde blog verschijnen op dinsdag en/of donderdag. Ik kreeg namelijk ineens inspiratie om te schrijven over voorlezen en meer van dat soort zaken. De boekenpraatblogs zijn duidelijk herkenbaar, want de titel begint altijd met Boekenpraat.

Blogrooster

Ben je net als ik gek op lijstjes? Dan is dit in een rijtje het blogrooster vanaf nu:
Maandag: Hersenspinsels
Dinsdag: Boekenpraat: recensie of een andere boekgerelateerde blog
Woensdag: Hersenspinsels
Donderdag: Boekenpraat: recensie of een andere boekgerelateerde blog
Vrijdag: Hersenspinsels

In het weekend verschijnen, net als bij het zomerrooster, geen blogs meer. Dat beviel me eigenlijk heel goed, zo’n blogloos weekend, dus dat houd ik er lekker in.

Alles van Hoofdtaal volgen?

Bang om iets te missen? Nieuwe blogs kondig ik aan op Twitter, Pinterest en Instagram. Je kunt me daar dus volgen als je dat leuk vindt (@hoofdtaal). Je kunt je ook (rechts in het menu) abonneren op mijn blog. Je krijgt dan een mail als ik een nieuwe blog publiceer. In die mail vind je het begin van de blog en kun je vervolgens verder klikken om de rest van de blog te kunnen lezen.

17 gedachten over “Einde zomerrooster ~ Huishoudelijke blogmededelingen

 1. Klinkt goed. Maar 2 boeken per werk uitlezen, vind ik een hele prestatie. Het moet geen must worden. Ik lees je blogs graag, of het er nu 3 of 5 per week zijn is voor mij niet belangrijk.

  Like

  1. Daarom verschijnt er soms ook een andere boekenblog, bijvoorbeeld over voorlezen. Voor het geval ik even geen twee boeken per week lees;).

   Like

 2. Grappig, ik wil juist niet over al mijn gelezen boeken een recensie schrijven, omdat ik dan niet meer lees voor m’n plezier maar voor mijn blog (en dan moeten die boeken wel aan een aantal voorwaarden voldoen…). Dus ik lees net als jij zeker een boek per week (soms meer), maar ik schrijf minder recensies.

  Like

  1. Dat is inderdaad grappig. Ik heb ook een poosje niet alle boeken gerecenseerd, maar dan voelde het ‘niet af’, dus ja, toen ging ik maar gewoon overal een recensie over schrijven.

   Geliked door 1 persoon

 3. Mijn nieuwe schoondochter heeft een leuk boekenblog.
  Zie link vorige post.
  Heeft ze leuk opgzet.
  Totaal ongepland toch wel beetje structuur op mijn site.
  Terugkerende onderwerpen ook.

  Like

  1. Ja, die boekenblog zag ik. Ben er alleen heel snel even gaan gluren, maar ga zeker nog eens terug als ik meer tijd heb.

   Like

 4. .Mijn logjes komen meestal zó uit de losse pols, hant er helemaal vanaf wat ik tegenkom o[p de dag dat ik een logje wil schrijven. Heb ook nooit logjes in voorraad, zó werken zou jou een gruwel zijn begrijp ik 😉

  Like

  1. Het is vooral dat er dan bij mij soms vijf blogs per uur zouden verschijnen en dan een week niks;). Dus ja, dan plan ik het maar in. Want ook bij mij komt alles uit de losse pols. Ideeën komen heel de dag voorbij en die schrijf ik dan gelijk op, om later in een getypt verhaal te gieten.

   Like

   1. Dát kan ik dus niet. Want dan blijven ze in mijn hoofd maar om aandacht schreeuwen. Dus dan maar zo;).

    Like

 5. Ik ben heel makkelijk, ik zie wel wat er komt.
  Maar als je zo dol op lijstjes bent, waarom werk je dan niet in Evernote? Ik heb daar een rits mappen waaronder blog ideeen en online ermee. Ik heb zelfs een map waarin de broekmaat van vriendjelief staat en zijn leesbrilsterkte. Ik ben dol op lijstje en maak zelfs de speciale boodschappen daarin (als ik naar Duitsland ga bijvoorbeeld).

  Like

  1. Evernote ken ik niet, maar ik maak mijn lijstjes nog ouderwets op papier. Ik houd van het afstrepen, enz.

   Like

Reacties zijn gesloten.