Boekenpraat: Nog lange niet (M.J. Arlidge)

Het verhaal

Vier volwassen mensen hebben hun leven op de rit. Na een angstige nacht in hun jeugd is dat niet vanzelfsprekend, maar deze vier mensen is het gelukt. Het lijkt er echter op dat hen geen gewoon leven gegund is.
Hun telefoon gaat. “Je hebt nog een uur te leven,” zegt een onbekende stem aan de andere kant van de lijn. Is het bluf, bangmakerij of ernst?

Het blijkt ernst te zijn. Inspecteur Helen Grace gaat op onderzoek uit. Er loopt een moordenaar rond, die zonder enige tegenwerking toe lijkt te kunnen slaan. Kan Helen iets doen om het moorden te stoppen? Het lijkt een hopeloze missie, want de moordenaar lijkt wel een hersenschim, zo weinig aanwijzingen zijn er. En toch móet dit stoppen.

Mijn mening

Inspecteur Helen Grace verandert
Nog lange niet is alweer het negende deel in de serie over Helen Grace. Het valt me op dat Helen in al die boeken behoorlijk wat ontwikkelingen doormaakt op persoonlijk vlak. Bij mij zorgt dat ervoor dat ik Helen steeds sympathieker ga vinden. Ze wordt steeds meer ‘mens’ in plaats van alleen de onwankelbare inspecteur. Mooi om in dit deel weer een stuk menselijkheid van Helen te zien.

Wat uiteraard niet verandert, is de gedrevenheid van Helen Grace om moordzaken op te lossen. Ook in dit negende deel geeft M.J. Arlidge de lezers een interessant kijkje in het recherchewerk.

Thriller in sneltreinvaart
Deze thriller speelt zich in sneltreinvaart af. Het boek telt 525 pagina’s, maar beslaat slechts zes dagen. In die zes dagen gebeurt heel veel. Het geeft het boek een razend tempo en laat je als lezer, in wisselende perspectieven, steeds een andere kant van de zaak zien.

Conclusie
Een vlot lezende, spannende thriller in de serie over inspecteur Helen Grace. ‘Nog lange niet’ heeft een boeiende verhaallijn in het heden en het verleden. (In verband met spoilers geef ik in deze recensie niets weer van de verhaallijn uit het verleden.) Een boek waarin je als lezer inspecteur Grace opnieuw beter leert kennen en waarin Arlidge erin slaagt weer te verrassen met de personages en verhaallijnen.

Meer informatie over Nog lange niet

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Nog lange niet’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Nog lange niet
Auteur:
M.J. Arlidge
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
525

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Nog lange niet (M.J. Arlidge)

 1. Die verstrengeling van heden en verleden is inderdaad nieuw voor Arlidge. Tof dat hij nieuwe dingen uitprobeert (en niet blijft voortborduren op de standaard-succes-formule).

  Like

 2. Wauw, ik kijk er nu al naar uit het boek te lezen. Ik heb de reeks nog maar net ontdekt en ben een trage lezer. Maar iets zegt me dat ik rapper aan deel 9 ga beginnen dan ik zelf denk. Momenteel zit ik aan boek nummer twee ‘Piep zei de muis’. Een vriendin van mij zei dat deze de minste was van de volledige reeks. Wat denkt u, wat is de favoriete?

  Like

  1. Een favoriet zou ik niet kunnen kiezen en ik denk eigenlijk dat je wel de hele serie nodig hebt om alles te kunnen begrijpen. Er zijn wat doorgaande verhaallijnen. Maar dit was zeker een verfrissend deel, na de eerdere delen die toch veel op elkaar lijken.

   Like

Reacties zijn gesloten.