Voor het laatst

Bij Lieze zag ik alweer een poos geleden een leuk lijstje over wanneer je bepaalde dingen voor het laatst deed. Omdat ik nu eenmaal gek ben op lijstjes, sloeg ik het ergens op en vandaag lees je mijn antwoorden. Wanneer schreef ik bijvoorbeeld voor het laatst met de hand, zag ik vriendinnen, enz.

De laatste keer dat ik met de hand schreef
Ik schrijf nog iedere dag met de hand. Mijn lijstjes, blogideeën, therapieverslagen, enz.

De laatste keer dat ik gemasseerd werd
Massage is aan mij niet besteed. Voor mijn lol heb ik het dus nooit laten doen en de laatste keer dat de fysio het deed, dateert al van vóór de coronamaatregelen. Ik denk dat het begin maart was.

De laatste keer dat ik uit eten ging
Nou, dat was luxe hoor. Anderhalve week geleden bij dat luxe restaurant met die grote gele M. Even een ‘avondsnack’ laat op de avond. Een box snacks (gedeeld met zuslief) en een McFlurry Oreo. Dat laatste wordt mijn nieuwe verslaving. Zó lekker!

De laatste keer dat ik op reis ging
Pff… een dagje weg is nog geen week geleden, maar echt op reis? Dat was in 2016, op gezinsvakantie naar Duitsland. Of wacht, in 2017 was ik nog drie dagen op schoolkamp met mijn klas. Telt dat ook?;)

De laatste keer dat ik fotografeerde
De laatste keer dat ik met een camera fotografeerde, is echt al jaren geleden. Ik maak wel vrijwel dagelijks foto’s met mijn telefoon.

De laatste keer dat ik kookte
Gisterenavond. Lekker voor twee dagen. Tip tussendoor: kook voor twee dagen mensen, scheelt je echt zoveel tijd én stress!

De laatste keer dat ik uitgebreid in bad ging
Mag ik nu even huilen? Ik heb geen ligbad en ik mis het heel erg. De laatste keer dat ik in bad ging, is denk ik vier jaar geleden. Mijn moeder heeft een ligbad in huis en daar heb ik toen nog even gebruik van gemaakt.

De laatste keer dat ik danste
Dat was op de opleiding tot gymdocent, in 2010. Ik heb geen enkel gevoel voor ritme en/of maat, dus dat was drama. Daarna heb ik het ook nooit meer gedaan.

De laatste keer dat ik bijpraatte met een goede vriend(in)
Eind vorige week, tijdens een heerlijk fietstochtje.

De laatste keer dat ik iets uitlegde
Geen idee. Ik leg vast af en toe wel dingen uit, maar kan me geen concreet moment herinneren. De laatste keer dat ik voor mijn gevoel ‘echt’ iets uitlegde, was eind 2018. Ik gaf toen een les aan een paar leerlingen.

De laatste keer dat ik een nieuwe taal leerde
Op de pabo volgde ik een korte snelcursus gebarentaal. Dat was de laatste keer dat ik echt een taal leerde. Helaas deed ik er vervolgens niets mee en vergat ik veel, maar ik vond het geweldig. Ik bleek gebarentaal net zo leuk te vinden en makkelijk op te pikken als andere talen.

De laatste keer dat ik zweeg
Nu. Ik zit hier in m’n uppie een blog te tikken en over het algemeen praat ik daar niet bij;).

De laatste keer dat ik droomde
Pff…droomde ik maar. Het zijn altijd nachtmerries en die gaan vrijwel altijd over mijn werk(gever).

De laatste keer dat ik opruimde
Echt goed opruimen is alweer een poosje geleden. Ik ben netjes in huis, dus ik ruim meestal dingen die ik gebruikt heb gelijk weer op. Dagelijks dus.

De laatste keer dat ik een nieuwe vriendschap sloot
De meeste vriendschappen dateren nog van de middelbare school. Ik sluit niet makkelijke nieuwe vriendschappen. Dat komt overigens ook omdat ik liever een paar echte vrienden heb dan een heleboel vrienden die ik vervolgens niet kan zien omdat ik er de energie niet voor heb. De laatste vriendschap die ik sloot, was met een collega.

15 gedachten over “Voor het laatst

 1. “De laatste keer…” in de afgelopen tijd wordt hier bedoelt. Ik vind het heel definitief klinken, zoals “voor het laatse”. Maar leuke punten. Overigens als de gele M je laatste “restaurant”-bezoek is, dan is daar nog een bepaalde nivo-verbetering mogelijk!

  Like

  1. Ja, ik moet nodig weer eens echt goed uit eten, maar ik moet zeggen dat ik er door corona toch erg voorzichtig mee ben nu. Vooral omdat ik geen zin heb in tien dagen quarantaine als iemand anders uit de zaal positief getest wordt… En ja, ik had er niet zo over nagedacht, maar het klinkt inderdaad wat definitief😉.

   Like

 2. Ik heb sinds kort een bad en ik snap heel erg hoe je dat kan missen. Ik kan daar ook van genieten en toen ik op zoek ging naar een huis was een bad toch ook een groot pluspunt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk, dat lijstje, ik heb het opgeslagen, wie weet ga ik er ook een keer mee aan de slag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk om te lezen en wat leuk dat je gebarentaal geleerd hebt. Jammer dat een taal (wat voor dan ook) zo gauw weer wegzakt als je het niet meer gebruikt.

  Like

Reacties zijn gesloten.