Boekenpraat: Het veilige huis (Anna Downes)

Het verhaal

Emily had altijd gedacht en gehoopt dat ze een succesvolle actrice zou worden. Die droom lijkt echter uit te lopen op een nachtmerrie en dus verdient Emily nu af en toe wat geld via een uitzendbureau.
Bij haar laatste baan, op de administratie van een groot bedrijf, wordt ze al snel ontslagen. Is ze dan nergens goed voor?

Dan vraagt werkgever Scott aan Emily of ze op een andere manier voor hem zou willen werken. Scott heeft een huis in Frankrijk, waar zijn vrouw Nina woont met hun dochtertje. Wil Emily daar niet als huishoudster aan de slag? Zonder aarzelen stemt Emily in met dit plan.

Emily vliegt naar Frankrijk en voelt zich al snel thuis bij Nina en haar dochtertje. Omdat ze zich zo op haar gemak voelt, mist ze niet eens het contact met de buitenwereld. Dat contact is vrijwel onmogelijk, want er is bij het Franse huis geen bereik voor telefoons, er is geen wifi en bezoek komt er nooit. Toch mist Emily het niet. In haar eigen bubbel heeft ze het goed. Beter dan ze ooit had durven dromen.

Na een paar weken krijgt Emily haar twijfels bij het leven dat ze in Frankrijk leidt. Waarom praat het kind niet? Waarom komt Scott nooit langs? Waarom is Nina zo wantrouwend? Als Emily ontdekt dat ze woont bij een gezin dat duistere geheimen bewaart, beseft ze dat ze moet kiezen. Wil ze zich voegen in de waarheid van dit gezin of wil ze haar eigen leven leiden en ontsnappen uit dit ‘veilige’ huis?

Mijn mening

Verrassende verhaallijn
Vooral de ‘extra informatie’ op de voorkant van dit boek had me nieuwsgierig gemaakt. Geen telefoon. Geen bezoek. Geen uitweg. Dat voelde beklemmend en maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.
‘Het veilige huis’ heeft een verrassende verhaallijn, waarbij je al heel snel weet dat er dingen niet kloppen, maar ook heel lang geen idee hebt wat die dingen dan zijn.
Het verhaal wordt deels verteld vanuit Scott en deels vanuit Emily en dat zorgt ervoor dat je als lezer steeds weer voor nieuwe verrassingen komt te staan.

Lezen met kloppend hart
Tot het einde van het boek laat Anna Downes de spanning oplopen. Dit is echt een boek dat je met kloppend hart leest en waarbij je zo snel mogelijk de pagina’s om wilt slaan, op zoek naar antwoorden. Antwoorden die je jezelf wel deels geeft, maar die dan niet blijken te kloppen met de verrassende verhaallijn.

Conclusie
Bloedstollend spannend, verrassend debuut van Anna Downes. Een verhaal dat je hart sneller laat slaan en dat door de verschillende verhaallijnen verrassend en spannend blijft tot het einde. Een debuut dat smaakt naar (veel!) meer.

Meer informatie over Het veilige huis

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Het veilige huis’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Het veilige huis
Auteur:
Anna Downes
Uitgeverij:
De Fontein
Genre:
Thriller
Pagina’s:
367

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

9 gedachten over “Boekenpraat: Het veilige huis (Anna Downes)

Reacties zijn gesloten.