Boekenpraat: Slapeloos (Romy Hausmann)

Het verhaal

Nadja is jaren geleden (onterecht) veroordeeld voor moord. Als ze vrijkomt uit de gevangenis bouwt ze een normaal leven op. Met dank aan de juiste mensen die ze in haar leven ontmoette, kan ze een carrière opbouwen en weet niemand in haar omgeving van haar verleden.

Dan wordt Nadja opnieuw geconfronteerd met een moord. De dader vraagt Nadja om hulp bij het verbergen van het lichaam. De dader blijkt echter ook meer van Nadja te weten dan ze vermoedde. Zo probeert de dader de politie op het verkeerde spoor te zetten. Wie is er feitelijk gezien een betere moordenaar dan Nadja? Ze zou het perfecte slachtoffer van de dader zijn én ze zou prima kunnen fungeren als moordenaar.

Nadja probeert te helpen, maar komt er steeds meer achter dat ze niet vrij is van haar verleden.

Mijn mening

Rommelige start
Dit boek stond de afgelopen maanden veel in de spotlights. Ik was dan ook heel benieuwd naar het boek en reserveerde het direct bij de bibliotheek. Ik verwachtte, zoals de kaft beloofde, een bloedstollend spannende thriller. Helaas vond ik de start van het boek rommelig. Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven en het wordt (te) laat duidelijk wie de hoofdpersonages zijn en wat hun rol in het boek is. Ik vond het moeilijk om de personages te leren kennen en hen in het verhaal te plaatsen. Dat maakte het verhaal voor mij ongrijpbaar en zorgde ervoor dat ik tot blz. 150 heb getwijfeld of ik het boek wel uit zou lezen. Maar ja, het boek zou toch niet voor niets zoveel aandacht hebben gekregen de laatste maanden? Ik zette door.

Spannende verhaallijn
Uiteindelijk vielen de stukken op hun plaats en kon ik de personages met elkaar verbinden en een plaats in het verhaal geven. Toen ontstond een heel erg spannende verhaallijn, waarbij je als lezer deelgenoot wordt van de gedachten van verschillende mensen. Het is bizar om te lezen hoe het verleden van Nadja haar levenslang lijkt te achtervolgen en hoe anderen hier misbruik van kunnen maken. Het blijft tot op het laatst onvoorspelbaar wiens slinkse plannen zullen slagen. Iedereen speelt namelijk gevaarlijk spel, maar wie gaat daarbij het verst?

Conclusie
‘Slapeloos’ van Romy Hausmann is een spannende thriller met een rommelige start. Een thriller vol met sluwe spelletjes van de hoofdpersonages, waarbij iedereen probeert een voor zichzelf gunstig scenario te creëren. Hoewel de verhaallijn spannend en goed is, vind ik het begin te rommelig. Het duurt lang voor je de hoofdpersonages leert kennen en nog langer voor je hen in relatie tot elkaar kunt plaatsen. Dit boek is daarom wat mij betreft helaas geen aanrader.

Meer informatie over Slapeloos

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Slapeloos’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Slapeloos
Auteur:
Romy Hausmann
Uitgeverij:
HarperCollins
Genre:
Psychologische thriller
Pagina’s:
334

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Slapeloos (Romy Hausmann)

  1. Wat is het fijn om jouw stuk over een boek te lezen, ik weet dan meteen of het een boek voor mij is of niet… Deze ga ik reserveren bij de bieb, bedankt! 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Misschien moet ik daar ook eens mee stoppen, want op één of andere manier vallen ze me meestal vies tegen.

      Like

Reacties zijn gesloten.