Boekenpraat: Tussen de regels door (Rachel Hauck)

Het verhaal

New York – Jett, Lexa, Chuck, Ed en Coral krijgen een uitnodiging voor een verhalengenootschap. Er staat geen afzender op de uitnodiging en de vijf genodigden hebben nog nooit van het verhalengenootschap gehoord.

Het gezelschap ontmoet elkaar in een bibliotheek. Geen van de vijf genodigden weet wie de uitnodigingen heeft verstuurd en geen van hen weet waarom ze zijn uitgenodigd. Ze weten van elkaar in de meeste gevallen niet wie ze zijn. Op de eerste avond worden de vijf deelnemers nieuwsgierig naar elkaars verhalen. Ze besluiten dat ze vanaf dat moment wekelijks bij elkaar zullen komen. Het wordt dan een maandagavond waarop ze met elkaar eten en… en wat eigenlijk?

Niemand lijkt het doel van de bijeenkomsten te kennen, maar al snel wordt duidelijk dat de vijf genodigden allemaal een verborgen verhaal hebben. Een verhaal dat ze aan zichzelf liefst niet toegeven en al zeker niet willen delen met anderen. Langzaam maar zeker leren de deelnemers elkaar beter kennen en durven ze elkaar meer en meer te vertrouwen. Dat vertrouwen leidt tot grote veranderingen.

Mijn mening

Het levensverhaal van vijf totaal verschillende mensen
In Tussen de regels door ontmoeten vijf mensen met totaal verschillende levens elkaar. De één is rijk en succesvol, een ander heeft het op alle fronten moeilijk en de groep is een mengeling van jong en oud. Wat bindt hen? Op boeiende wijze brengt Rachel Hauck de vijf hoofdpersonen tot leven. Langzaam maar zeker onthult ze steeds meer over het heden en verleden van de vijf leden van het verhalengenootschap.
Deze vijf zo verschillende mensen blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze in eerste instantie dachten. Door het boek heen ontdek je als lezer steeds meer hoe deze vijf mensen elkaar tot steun kunnen zijn.

Geloof, hoop, liefde en vriendschap
Het christelijk geloof speelt in dit boek een grote rol. Eén van de hoofdpersonen spreekt daar heel openlijk over, maar ook ‘tussen de regels door’ speelt de christelijke achtergrond. Tussen de regels door is een verhaal over geloof in God, over hoop voor de toekomst en over liefde tot God en elkaar. Vanuit dat alles is er ruimte voor vriendschap. Op een ontroerende manier laat Rachel Hauck iets zien van de leiding van God in het leven van mensen.

Een vleugje romantiek en humor
Doordat de vijf leden van het verhalengenootschap zo verschillen, zijn de conversaties die zij in de bibliotheek voeren heel erg boeiend. Daar komt een vleugje liefde en romantiek bij kijken en Rachel Hauck brengt door de opbouw van het boek en haar taalgebruik de verhalen echt tot leven. Je voelt je tijdens het lezen even onderdeel van de groep, hoewel je beseft dat je (net als de vijf leden) lang niet alles weet.

Conclusie
Tussen de regels door van Rachel Hauck is een roman over geloof, hoop, liefde en vriendschap, met een vleugje romantiek en humor. Vijf mensen gaan in deze roman op zoek naar de waarheid over zichzelf en elkaar. Vijf boeiende personages, die Rachel Hauck op een levendige manier beschrijft. Een boek waarin je even kunt wegdromen bij en met de verhalen van anderen. Het is een boek dat je heel ontspannen kunt lezen en dat je ondertussen toch regelmatig aanzet tot nadenken.

Meer informatie over Tussen de regels door

Dit boek ook lezen?
Tussen de regels door verschijnt op 10 november 2020 bij KokBoekencentrum Uitgevers.

Boekgegevens
Titel: Tussen de regels door
Auteur:
Rachel Hauck
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Roman
Pagina’s:
416

Dank aan KokBoekencentrum voor het opsturen van een leesexemplaar!
Afbeelding van de kaft in kleur is aangeleverd door KokBoekencentrum.

6 gedachten over “Boekenpraat: Tussen de regels door (Rachel Hauck)

    1. Valt heel erg mee. Normaal ook niet mijn ding (en zéker niet nu, in deze rare tijden), maar je leert ze heel snel kennen. Bovendien zijn er twee die er wat meer uit springen dan de andere drie.

      Like

    1. In eerste instantie dacht ik dat ook, maar eigenlijk leer je ze heel snel allemaal kennen. En twee springen er nog wat meer uit dan de andere drie; dat scheelt denk ik ook wel.

      Like

Reacties zijn gesloten.