Boekenpraat: Het kamertje (Jacques Vriens)

Het verhaal

Op basisschool De Driehoek komt het team bij elkaar in de personeelskamer, beter bekend als ‘het kamertje’. Daar zijn de leerkrachten even geen juf of meester, maar gewoon collega’s. De één werkt al jaren op De Driehoek en de ander begint er net aan haar loopbaan als juf. De vernieuwingen en bezuinigingen in het onderwijs gaan ook De Driehoek niet voorbij en de ene collega kan daar beter mee omgaan dan de andere.

In ‘het kamertje’ delen de collega’s frustraties, lichtpuntjes en zaken uit hun privéleven.

Mijn mening

Herkenbaar en humoristisch
In dit boek zal elke leerkracht zichzelf herkennen. De enthousiasteling, de cynische brompot, de vredestichter, degene die de veranderingen niet kan bijhouden en degene die bij ieder voorstel uit Den Haag gelijk plannen begint te maken. In een net iets overdreven setting geeft Jacques Vriens al deze ‘onderwijstypes’ in dit boek een plaats. Door een kijkje te geven in de lerarenkamer en niet in de klassen, laat Jacques Vriens op humoristische, herkenbare en rake wijze zien wat er in het onderwijs gebeurt als de kinderen naar huis zijn en als leerkrachten even ‘gewoon collega’s’ zijn.

Conclusie
‘Het kamertje’ van Jacques Vriens geeft een humoristisch inkijkje in de lerarenkamer van een basisschool, waar alle ‘onderwijstypes’ vertegenwoordigd zijn. Herkenbaar voor iedere leerkracht. Een dun boekje, dat ik in een half uur met een glimlach las. Heerlijk voor iedereen die ‘iets’ heeft met onderwijs en even wil ontspannen met korte verhalen.

Meer informatie over Het kamertje

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Het kamertje’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Het kamertje
Auteur:
Jacques Vriens
Uitgeverij:
Van Holkema & Warendorf
Genre:
Korte verhalen
Pagina’s:
64

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

13 gedachten over “Boekenpraat: Het kamertje (Jacques Vriens)

 1. Klinkt als een leuk boekje! Ik heb lang niks meer van Jacques Vriens gelezen. Ik ga kijken of ik het boekje in de bieb kan scoren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, deze is echt iets voor jou! Wat leuk dat je hem hebt gelezen. En laten we eerlijk zijn: een half uurtje is niet veel tijd voor een boek. Dat moet iedereen toch wel even lukken?

  Like

  1. Daarom. Leuk voor de Sint ook om in de schoen van een leerkracht te doen. Ik vond het echt een heerlijk boekje. Kan ook prima op een dag dat je concentratievermogen even uit wandelen is;).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.