De mooiste plek om jarig te zijn

Mijn verjaardag laat ik het liefst in stilte passeren. Dat is trouwens niet helemaal waar, want ik hoop altijd wel dat de postbode wat leuks in mijn brievenbus stopt, maar ik houd niet zo van uitgebreide feesten met een huis vol visite. Geef mij maar gewoon een kaartje en een paar mensen die die dag taart komen eten en het is goed. Waar ik mijn verjaardag het liefst vier? Dat is buiten, gewoon rondom mijn eigen huis.

Elke dag buiten – ook binnen

Het is inmiddels algemeen bekend dat ik elke dag buiten ben. Het is en blijft mijn favoriete plek om te ontspannen en om mijn hoofd een beetje te ordenen. Mijn huis staat wat dat betreft niet helemaal op de goede plek, want ik heb uitzicht op andere huizen. Gelukkig hoef ik maar twee minuten te lopen om te genieten van een prachtig uitzicht over de polder rondom mijn dorp. Dat buiten haalde ik naar binnen. Er hangt een schilderij van mijn favoriete plek boven de eettafel én ik haalde buiten naar binnen op mijn verjaardagskalender.

Er is er één jarig, hoera, hoera!

Mijn geheugen is heel goed, dus stiekem weet ik uit mijn hoofd wanneer iedereen jarig is, maar ik gun mijn hoofd af en toe ook wat rust. Daarom vind ik het prettig om de verjaardagen keurig netjes op een rijtje te hebben staan. Ik had een leuke verjaardagskalender (ja, daar waar jij ‘m ook hebt, op de wc), maar door geboortes had ik er hier en daar wat bij zitten priegelen, dus helemaal mooi was die kalender niet meer. Maar ja, die verjaardagen onthouden vind ik toch wel belangrijk.

Foto van de maand

Bij Fotofabriek maakte ik een nieuwe verjaardagskalender. Ik maak veel foto’s buiten en kies elke maand een ‘foto van de maand’. Die gebruik ik dan aan het einde van het jaar om een collage te maken voor de voorkant van mijn fotoalbum. Nu gebruikte ik de foto van de maand ook om mijn verjaardagskalender op te leuken. Want hoe leuk is het voor alle jarigen om hun verjaardag op mijn kalender te vieren op de beste plek om jarig te zijn?

Ik houd van simpel. Ik houd ervan als de prachtige polder centraal staat. Daarom koos ik ervoor om steeds één foto per maand op de kalender te zetten. Dat kan ook anders, want je kunt diverse kalenders maken bij Fotofabriek, met diverse indelingen. Die van mij bleef simpel. Zelfs de jarigen zette ik er nog niet op, want ik wil hun namen zelf schrijven. Maar simpel of niet: het resultaat is gelukkig prima en de foto’s laten de juiste kleuren zien. Ik waan me bij het zien ervan echt even in de polder.

Vanaf nu zie ik dus wie er jarig is en heb ik alle lieve jarigen gekoppeld aan mijn favoriete plaats. Beter kan niet, toch? Ik vind het bijna jammer om de jarigen naar de wc te verbannen, maar ja, daar kom je nu eenmaal vaak, dus ze hangen daar uiteindelijk prima.

Buiten is binnen, maar als je toch naar buiten gaat…

Mijn kalender helpt me om buiten naar binnen te halen, maar dat weerhoudt me er uiteraard niet van om alsnog elke dag lekker naar buiten te gaan. De frisse lucht in mijn neus en de wind door mijn haren. En ja, dat van die frisse lucht is een extra cadeau tegenwoordig. Dat wist ik altijd al wel, maar door de mondkapjesplicht realiseer ik het me extra. Ik vind die dingen zó benauwd. Ik gebruik ze wel, maar alleen als het echt moet. En zodra ik een voet buiten de winkel zet, gaat het mondkapje af. Maar goed, nu we voorlopig toch met mondkapjes moeten dealen, kun je misschien maar beter je mondkapje bedrukken met een persoonlijke foto. Wellicht verzacht dat het mondkapjesleed wat. Maar dan nóg zou ik zeggen: zet ‘m buiten lekker af en geniet met volle teugen. Vier de buitenlucht. Vier er je verjaardag en geniet. Vergeet natuurlijk niet om af en toe een foto te maken, zodat je binnen nog even na kunt genieten.

De kalender heb ik gekregen van Fotofabriek in ruil voor dit artikel met mijn mening. Dat beïnvloedt mijn mening niet.

17 gedachten over “De mooiste plek om jarig te zijn

  1. Haha, ik ben jarig als de zomer op zijn best is. Maar daar ga je hier nooit iets over lezen, want ik laat ’t dus graag in stilte passeren;).

   Like

 1. Wat een mooie kalender zeg en wat een goed idee. Dat op de WC hangen is typisch Nederlands. Omdat ik veel met andere culturen omga weet ik dat ze dit een hele rare gewoonte vinden. Net als jij weet ik ook alle verjaardagen uit mijn hoofd zelfs van mensen die ik al 20 jaar niet meer zie. Zo raar is dat.
  Veel liefs van mij. De zon schijnt weer en het is lekker fris buiten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik geniet stiekem van het feit dat door corona mensen geen verjaardagfeestjes meer kunnen geven… Voordat ik word gelyncht: ik vind het heel sneu voor hen, maar zelf ben ik blij dat ik even van dat gedoe af ben…

  Like

  1. Voor een aantal feestjes geldt dat bij mij ook, maar verjaardagen van broers/zussen en mijn moeder mis ik toch wel echt.

   Like

 3. Mooie fotos op de kalender! Overigens vier ik mijn verjaardag meestal met een weekendje weg naar een wellnesshotel, gewoon samen met mijn partner. Maar je zou dat ook met een goede vriendin kunnen doen.

  Like

 4. Mooie foto’s idd! En wat ik nog wel eens doe met verjaardagen: meerdere mini-feestjes. Minder prikkels, sociaal een stuk makkelijker en meer aandacht voor je bezoek. Win-win-win!

  Like

  1. Dat was bij mij vorig jaar ook zo, omdat er een paar niet bij konden zijn op mijn verjaardag. Was twee keer rustig én gezellig.

   Geliked door 1 persoon

 5. “Vroeger” had ik zelf een programmaatje op de PC om kalenders mee te maken, heb ik wel eens gedaan bij wijze van nieuwjaarskaart voor de directe familieleden met de leukste foto’s die ik van ze had. Werd reuze gewaardeerd. Was ook leuk om te doen. Maar de jouwe ziet er heel mooi uit, wel weinig schrijfruimte als je de foto zo groot maakt.

  Like

  1. Wat een leuk idee voor een nieuwjaarskaart! Qua schrijfruimte kwam ik prima uit. Meerdere jarigen op een dag gewoon wat kleiner schrijven;).

   Like

 6. Prachtige kalender! Ik ben ook vol in de zomer jarig, ik moet je dus gewoon ergens rond mijn verjaardag feliciteren, dan zit ik misschien goed. 😉

  Like

  1. Ik zal het je nog sterker vertellen: wij zijn birthday-twins:). Herinner ik me nog van afgelopen jaar.

   Like

Reacties zijn gesloten.