Boekenpraat: Sluiting bibliotheken in beeld

Kapot hoesje om een e-reader

Vandaag eigenlijk geen boekenpraat, maar een boekenplaat.

Dit is het hoesje van mijn e-reader. Vanwege de mondkapjesplicht en de sluiting van de bibliotheken leen ik al maanden alleen bij de digitale bibliotheek.
Deze foto bewijst dat niet alleen de ruggen van thuiswerkers, maar ook andere ruggen lijden onder de coronamaatregelen;).

19 gedachten over “Boekenpraat: Sluiting bibliotheken in beeld

  1. Ik denk dat Sinterklaas er dan gelijk een nieuw apparaat bij moet leveren, want die begint ook de nodige ouderdomskwaaltjes te vertonen;).

   Like

 1. Lang leve de eReader! Hoewel ik nog steeds papieren boeken fijn vind, lees ik op het moment eigenlijk meer eBooks dan papieren boeken. Mede dankzij corona.

  Like

  1. Bij mij ook dankzij corona. Ik lees namelijk graag nieuwe boeken en die zijn er vaak alleen op papier bij de bieb en niet bij de digibieb.

   Like

 2. Nope, nog steeds geen ereader voor mij. De bibliotheek hier doet aan afhaaldienst (ik denk dat ze zich niet meer konden verschuilen achter ‘we weten niet of het wel mag’, aangezien Rutte expliciet zei dat de bibliotheken open mogen blijven voor afhalen).

  Like

  1. Mijn bibliotheek heeft die dienst ook, maar dan zitten we nog steeds met het mondkapjesprobleem. Of eigenlijk, mijn grootste ergernis: je moet je registreren. Neem me niet kwalijk, maar als ik alleen even in en uit loop om een boek te lenen en nog geen drie minuten binnen ben, heb ik geen zin om vervolgens door de GGD gebeld te worden dat ik tien dagen binnen moet gaan zitten. Dat zit me wel het meest dwars.

   Like

   1. Waar moet je je registreren dan ? Hier hoeft dat niet; je moet wel vooraf je boeken reserveren, dus het is alleen inleveren, ophalen en weer naar huis. Ik was maar heel kort binnen…

    Like

   2. Wij moesten ons bij elk bezoek aan de bibliotheek registreren. Sinds de lockdown weet ik het niet, maar daarvoor moest het wel. Vond ’t heel gek.

    Geliked door 1 persoon

   3. Dat registreren hoeft hier niet, dat scheelt. Ik denk trouwens dat veel mensen langer bezig zijn met het invullen van dat formuliertje dan met het afhalen van hun boeken.

    Like

   4. Dat weet ik wel zeker ja! Daarom deed ik het ook niet, die paar keer dat ik er toch nog was om een boek in te leveren. Gewoon hard doorlopen. Niemand die er wat van zei.

    Like

 3. Mijn ereader heeft ook zo’n hoesje. Zonde want die dingen zijn ook niet goedkoop. Zolang je ereader het nog doet gaat het goed. Mocht je leesvoer tekort komen, mail je me dan?

  Like

Reacties zijn gesloten.