Boekenpraat: De beschermelinge (Beverly Lewis)

Het verhaal

Hickory Hollow, Pennsylvania. Jodi Winfield heeft na een jaar voor de klas nu heerlijk zomervakantie. Ze past op het huis van familie in Pennsylvania. Jodi vindt het een prachtige streek, waar ze prima kan oefenen voor de halve marathon die ze in oktober wil gaan lopen. Tijdens haar vakantie wil Jodi ook de tijd nemen om na te denken over haar verleden en haar toekomst. De dood van haar zus heeft haar leven op zijn kop gezet, ook wat betreft haar toekomstplannen. Hoe moet Jodi verder?

Tijdens het hardlopen vindt Jodi langs de kant van de weg een jong meisje. Ze praat geen Engels, verstaat Jodi niet en kan niet uitleggen waar ze woont. Na een tip rijdt Jodi met het meisje naar de Amish in Hickory Hollow. Hoort het meisje daar thuis? Jodi wordt als reddende engel onthaald. Maar Jodi is niet alleen een geschenk voor de Amish, maar de gemeenschap is dat ook voor haar.

Mijn mening

Van krantenbericht tot roman
Beverly Lewis zag een krantenkop over een Amish kind dat uit een rijtuig viel en vervolgens vermist werd. Die krantenkop gaf haar de inspiratie voor deze roman. Hoewel het verhaal verder niet op waarheid is gebaseerd, vind ik het heel boeiend om te zien hoe een schrijfster van zo’n krantenkop een prachtig, breed uitgewerkt verhaal kan maken.

Hickory Hollow deel 3
Dit is het derde deel in de serie over Hickory Hollow. Eerder verschenen ‘De violiste’ en ‘Het bruidsmeisje’. Hoewel deze roman zich in hetzelfde gebied afspeelt, kan het boek prima afzonderlijk gelezen worden. Er komen wel wat bekende personages terug die in eerdere boeken ook een rol speelden, maar zij spelen in dit boek opnieuw niet de hoofdrol en er is geen voorkennis nodig uit de eerste twee delen.

Hickory Hollow is ook in dit derde deel de achtergrond van een prachtig verhaal. Een gemeenschap van Amish waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. Tijdens het lezen voel je als het ware de rust van het leven daar. Ondanks het feit dat er veel te doen is, is er niet de voortdurende druk van de buitenwereld en is het gezinsleven en de zorg voor elkaar het belangrijkst.

Binding met de personages
Jodi speelt in dit boek de hoofdrol. Zij is een leerkracht uit de ‘moderne wereld’ die in haar vakantie kennismaakt met het leven van de Amish. Daarbij ontmoet zij Maryanna, een jonge weduwe, en haar gezin. Beide vrouwen hebben hun eigen verhaal. Een verhaal dat totaal verschillend is, maar waarin zij elkaar wel tot steun kunnen zijn. Naarmate het boek vorderde, voelde ik steeds meer verbinding met beide vrouwen. Ik vond het dan ook jammer om hen ‘te laten gaan’ toen het boek uit was. Ik hoop hen nog een keer tegen te komen in één van de volgende delen in de serie.

Conclusie
‘De beschermelinge’ van Beverly Lewis vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen. Beide vrouwen hebben te maken gehad met verlies, maar ze gaan daar allebei heel verschillend mee om. Een vermissing brengt beide vrouwen bij elkaar en daar, tussen de Amish in Hickory Hollow, ontvouwt zich een bijzonder verhaal over geloof, hoop, liefde en vertrouwen. Een christelijke roman over het leven bij de Amish, die ik zeer geboeid heb gelezen en waarbij ik de personages in mijn hart heb gesloten.

Meer informatie over De beschermelinge

Dit boek ook lezen?
Koop ‘De beschermelinge’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: De beschermelinge
Auteur:
Beverly Lewis
Uitgeverij:
De Groot Goudriaan
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
304

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

7 gedachten over “Boekenpraat: De beschermelinge (Beverly Lewis)

  1. Wat een interessant boek! Ik heb vroeger wel films over de Amish gezien en vond die erg fascinerend. Ik ga deze zeker op mijn lijstje erbij zetten.
    Carry Slee heeft overigens ook een aantal van haar boeken gebaseerd op een krantenkop.

    Like

Reacties zijn gesloten.