Boekenpraat: Elke dag een cadeautje (Daniëlle Heerens)

Vandaag een iets andere boekrecensie dan je van mij gewend bent. Een boek lezen vind ik namelijk simpel en als ik eenmaal in mijn boek verdwaal, ben ik zo een uur verder. Met de Bijbel is dat anders. De Bijbel vraagt veel concentratie en die concentratie heb ik niet altijd. Soms weet ik na vijf minuten al niet meer wat ik heb gelezen. Ik ging op zoek naar een Bijbels dagboek dat bij me paste én vond dat.

Elke dag een cadeautje – Bijbels dagboek

In ‘Elke dag een cadeautje’ vind je elke dag een Bijbeltekst met daarbij een korte, heldere uitleg. De teksten komen uit de hele Bijbel, maar volgen niet de volgorde van de Bijbelboeken. Dit dagboekje wordt op de kaft omschreven als een boek met driehonderdzesenzestig geschenken van God voor jou. Daarbij zijn met voorbeelden uit het dagelijks leven de Bijbelteksten gekoppeld aan het ‘nu’.

Kort, krachtig en hedendaags

Voor bij de lunch zocht ik een Bijbels dagboek dat kort maar krachtig zou zijn. Niet te ‘ingewikkeld’. Ik zocht iets waar ik zonder al te diep bij na te denken in zou kunnen lezen en liefst wilde ik dan ook nog dat het me aan zou spreken en dat ik het zou kunnen onthouden. Dat vond ik in dit dagboekje. De overdenkingen zijn kort, net als de Bijbelteksten waarover ze gaan. Voor bij de lunch vind ik het ideaal. Daar komt bij dat de teksten en de overdenkingen (juist omdat ze zo kort zijn!) heel erg blijven hangen. Ik merk dat ik ’s avonds vaak nog weet wat ik tussen de middag heb gelezen en dat is zeldzaam. Wat mij betreft is dit dagboek dus een schot in de roos.

De overdenkingen zijn herkenbaar, hedendaags en aansprekend en sluiten aan bij mijn dagelijkse gedachten en bezigheden. Daardoor spreken ze me zo aan. Ik gebruik dit dagboek niet voor diepgaande Bijbelstudie, maar juist om op een eenvoudige, snelle manier de Bijbel te kunnen lezen en daar uitleg bij te krijgen. Het mooiste daarvan is dat de overdenkingen juist door hun eenvoud en herkenbaarheid zo bij me blijven hangen.

Hieronder een voorbeeld van een stukje dat mij erg aansprak (Uit: Elke dag een cadeautje – Daniëlle Heerens). Een pagina die mooi aansloot bij mijn blog op Nieuwjaarsdag.

Meer informatie over Elke dag een cadeautje

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Elke dag een cadeautje’ op bol.com.

Boekgegevens
Titel: Elke dag een cadeautje
Auteur: Daniëlle Heerens
Uitgeverij: Ark Media
Genre: Bijbels dagboek

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

6 gedachten over “Boekenpraat: Elke dag een cadeautje (Daniëlle Heerens)

  1. In jouw beginstukje ligt zoveel herkenning.
    ‘k Denk dat ik dit “cadeautje” ga aanschaffen!
    Ook de tekst van 1 jan. zo praktisch eigentijds en nou ja het spreekt me gewoon aan.

    Like

  2. Oh, dit klinkt goed zeg! Dit lijkt me wel wat. Ik ga ‘m reserveren bij de bieb! Eerst dacht ik dat het een zoetig zelfhulpboek was, maar voor de bijbel heb ik respect.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.