Boekenpraat: Dert13n (Steve Cavanagh)

Het verhaal

Eddie Flynn is advocaat, maar kent ook de ‘verkeerde kant’ van de misdaadwereld. Flynn is geen beroemde advocaat en staat niet heel hoog aangeschreven.

Als er een verzoek of liever gezegd een eis komt om een Hollywoodster te verdedigen, is Flynn dan ook verbaasd. Robert Soloman, de Hollywoodster, wordt aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw. Er zijn voldoende bewijzen die richting een veroordeling wijzen, maar Eddie Flynn gaat de uitdaging aan. Hij is er, ondanks al het tegenovergestelde bewijs, van overtuigd dat zijn cliënt onschuldig is.

Eddie Flynn krijgt niet alleen steeds meer het vermoeden dat zijn cliënt onschuldig is. Hij krijgt nog een ander idee: de werkelijke moordenaar zit niet in het beklaagdenbankje, maar in de jury.

Mijn mening

Niets is wat het lijkt
In deze thriller is niets wat het lijkt. Vanaf de eerste pagina zijn er mensen waarvan je als lezer voelt dat er ‘iets’ niet klopt, maar wat dat ‘iets’ is, ontdek je pas later in het boek.
Het boek vertelt het verhaal van advocaat Eddie Flynn in de ik-vorm en het verhaal van iemand anders (in beschrijvende vorm). Beide verhaallijnen overlappen elkaar, waardoor het voelt alsof het verhaal gewoon verdergaat en het verspringen van perspectief eigenlijk heel natuurlijk gaat.

Spanning en vraagtekens
Omdat niets is wat het lijkt, riep vrijwel alles in dit boek vraagtekens bij me op. Met wie had ik te maken? Wie speelde welke rol? Hoe zou dit aflopen? De spanning loopt tot op het laatste moment nog op en pas dan komen er antwoorden op allerlei vragen. Een groot pluspunt vind ik daarbij dat de zaak in dit boek wordt afgerond, waardoor je niet hoeft te wachten op een vervolg over deze zaak, maar het verhaal wat dat betreft kunt afsluiten.

Conclusie
‘Dert13n’ is een thriller van Steve Cavanagh waarin advocaat Eddie Flynn probeert uit te vinden wie de moordenaar in de rechtszaal is. Zijn cliënt is het niet, maar wie dan wel? Het is voor Eddie duidelijk dat de moordenaar zich in de zaal moet bevinden. Een spannende thriller, met een goede opbouw naar het uiteindelijke plot. Een thriller waar ik eigenlijk niet te veel over wil zeggen, omdat ik het iedere lezer gun om zelf helemaal meegenomen te worden in het verhaal.

Meer informatie over Dert13n

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Dert13n’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Dert13n
Auteur:
Steve Cavanagh
Vertaald door Betty Klaasse
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Genre:
Thriller
Pagina’s:
373

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

4 gedachten over “Boekenpraat: Dert13n (Steve Cavanagh)

  1. Ik vind de ondertitel in ieder geval heel intrigerend. Verder denk ik dat dit boek te moeilijk is voor mij… Ik heb de aandachtsspanne van een mug op het moment, en het klinkt best ingewikkeld.

    Like

Reacties zijn gesloten.