Boekenpraat: Fiftyfifty (Steve Cavanagh)

Het verhaal

De voormalige burgemeester van New York ligt dood op bed. In één oogopslag is duidelijk dat hij vermoord is, maar door wie? Er zijn, bijna gelijktijdig, twee telefoontjes over gepleegd naar het alarmnummer.
De beide bellers zijn zussen: Alexandra en Sofia.
Beide zussen zeggen hetzelfde: hun vader is vermoord. Beide zussen zeggen nóg iets hetzelfde: “Mijn zus is de dader…”

Advocaat Eddie Flynn gaat één van de zussen verdedigen in het proces dat volgt. Al het bewijs is duidelijk: één van de zussen moet hun vader vermoord hebben. Maar wie? Verdedigt Eddie de moordenaar of het slachtoffer?

Mijn mening

Gekmakend goed
Het vorige boek dat ik las van Steve Cavanagh (Dert13n) vond ik goed, maar Fiftyfifty wist dat weer te overtreffen. Het boek begint met twee telefoontjes naar het alarmnummer, waarin twee zussen aangeven dat hun vader vermoord is. Beide zussen wijzen de ander ook aan als moordenaar.

Vervolgens gaat het verhaal verder en zijn er verschillende perspectieven. Sommige hoofdstukken gaan over de moordenaar, maar die wordt ‘Zij’ genoemd. Eddie Flynn komt in de ik-vorm aan het woord en er gaan ook een aantal hoofdstukken over andere mensen.

De hoofdstukken zijn kort en de perspectieven wisselen razendsnel. Dat zorgt ervoor dat een gebeurtenis van een minuut toch drie hoofdstukken kan beslaan, omdat er steeds vanuit een ander perspectief iets gebeurt. Dat maakt het boek gekmakend spannend. Het zorgt niet voor vertraging, maar juist voor nog meer vaart en spanning.

Het is bijna ‘frustrerend’ hoe ik als lezer bijna elk hoofdstuk van dader wisselde. Ik verdacht vrij snel één van de zussen, maar heb het hele boek getwijfeld en uiteindelijk constant verkeerde conclusies getrokken. Wat mij betreft meesterlijk gedaan door Steve Cavanagh.

Advocaat Eddie Flynn
Dit is het tweede boek dat ik las over advocaat Eddie Flynn en zijn niet helemaal alledaagse methoden. In alles is duidelijk dat Eddie een verleden heeft gehad ‘aan de andere kant van de wet’, maar er blijft genoeg geheimzinnigheid rondom Eddie over. Dat maakt hem een heel boeiend personage. Ik ben dan ook blij dat het boek eindigt met de belofte dat er nog veel meer Eddie Flynn gaat komen.

Conclusie
‘Fiftyfifty’ van Steve Cavanagh is een thriller over advocaat Eddie Flynn. Hij staat een verdachte bij die beschuldigd wordt van de moord op haar vader. Eddie wil alleen mensen verdedigen van wie hij weet dat ze onschuldig zijn. Maar weet hij dat in deze zaak wel zeker?
Een spannend boek, dat razendsnel wisselt van perspectieven en dat (mede door korte hoofdstukken) heel moeilijk weg te leggen is. Wat mij betreft een meesterlijke thriller!

Meer informatie over Fiftyfifty

Dit boek ook lezen?
Koop ‘FiftyFifty’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Fiftyfifty
Auteur: Steve Cavanagh
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Thriller
Pagina’s: 398

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

9 gedachten over “Boekenpraat: Fiftyfifty (Steve Cavanagh)

 1. Oeh, dit klinkt goed!

  Een vriendin van mij heeft in november twee meisjes (twee-eiïge tweeling) gekregen, misschien moet ik het ook aan haar tippen? 😉

  Like

  1. Nou, de moeder van de twee komt ook wel in het boek voor, maar ik hoop toch dat het voor je vriendin anders gaat lopen met de meisjes;).

   Like

  2. Eehm… dan zou ik hem wel eerst zelf lezen 😉. Want ik weet niet of dot nou het ideale plaatje schetst, zeg maar dat wat je graag wil horen/lezen in je roze babywolk.

   Like

 2. Ik dacht al dat jij deze zou kunnen waarderen! Maar hij is extra goed als je het vorige deel ook gelezen hebt 😉.

  En vergeet het nut van de kantoorhond niet! 😛

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.