Hallo lieve lente

Oh, lieve, lieve lente. Ik telde al naar je af toen je nog honderdelf dagen van ons verwijderd was. De herfst maakte het me zó zwaar dat ik niet anders meer kon dan letterlijk de dagen tellen tot jij er weer zou zijn.

Je kwam steeds dichterbij. We kwamen onder de honderd met aftellen. We gingen richting dertig. Ik rook je zodra de sneeuw was verdwenen. Ik heb naar je gesnakt.

Daar ben je dan! Hallo lieve lente! Ik ga genieten van elke zonnestraal, van elk ontluikend bloempje, van iedere fluitende vogel en ook van iedere regendruppel. Mijn hoofd gaat zijn chaos ordenen in jouw heerlijke belofte van de komende zomer. Maar vooral, lieve lente, ga ik genieten van je licht. Welkom lieve lente!

17 gedachten over “Hallo lieve lente

 1. Het is hier ijzig koud. De lente komt pas aan het einde van de week. Succes!

  Like

 2. Wat heerlijk he. Mijn lente begint op 1 maart en duurt tot eind juni. Juli en augustus zijn mijn zomer en 1 september begint de herfst. Ik hou niet zo van de zomer.
  Wat een leuke foto van jou. Je ziet er zo leuk en vriendelijk uit maar dat verwachtte ik wel. Ik wens je een heerlijke lente toe.

  Like

  1. Haha, ik zou eigenlijk ook de lente op 1 maart moeten starten. Dan lijkt hij langer. Maar ik houd bij alle seizoenen vast aan de 21e als startdatum. En dankjewel voor je reactie op mijn foto!

   Like

 3. Ja de lente, ik dacht dat ik een echt herfstmens was, maar o, wat ben ik blij dat het lente wordt: ik geniet er meer van dan in vorige jaren…

  Like

 4. Lente is prima. Zomer mag komen, zolang het niet weer 40 graden is. 30 is warm zat, toch? En mogen de nachten een beetje afkoelen? Want anders slaap ik weer 3 maanden nauwelijks, en dat is voor niemand leuk. Overdag max 30, in de nachten max 15 graden. Maar voorlopig: lente is welkom!

  Like

Reacties zijn gesloten.