Boekenpraat: Verdraaid (Steve Cavanagh)

Het verhaal

Zelden plaats ik de tekst die op de achterkant van een boek staat. Ik kies ervoor om dat nu wel te doen. Ik probeerde namelijk een aantal keer om zelf het verhaal weer te geven, maar ben bang dat ik dan toch net een klein detail prijsgeef waardoor ik het plezier voor toekomstige lezers verpest.

Dit is wat er op de achterkant van ‘Verdraaid’ staat:
J.T. LeBeau is een succesvolle thrillerschrijver met geweldige verkoopcijfers. Alleen weet niemand wie hij is, ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen, door de media, uitgevers en anderen. LeBeau is beroemd en berucht om zijn moorddadig goede plotwendingen die niemand ooit ziet aankomen.

Maria denkt te weten wie LeBeau is, maar ze is gewaarschuwd, net als de lezer. Want voordat je dit boek gaat lezen, wil LeBeau dat je drie dingen weet:
1. De politie wil me aanklagen voor moord.
2. Niemand weet wie ik ben. Of hoe ik het heb gedaan.
3. Als je denkt dat je weet wie ik ben, kom ik achter jou aan.

Als je dit boek uit hebt, dan weet je: de waarheid is verdraaid…

Mijn mening

Geniale plotwendingen
Dit boek zou ik kort samengevat geniaal willen noemen. Je voelt vanaf de allereerste bladzijde dat er iets niet klopt. Je voelt dat iedereen geheimen heeft. Als je dan denkt uitgedokterd te hebben hoe het wél zit en wie welke geheimen heeft, blijkt alles toch weer anders te liggen en begint de zoektocht naar hoe het zit opnieuw.

De schrijver J.T. LeBeau is in dit boek een onbekend personage. Je hebt geen idee wie J.T. LeBeau is, maar beseft wel bij elk woord dat je leest dat hij iets te maken heeft met de verhalen in dit boek. Al was het maar door het allereerste begin van het boek, dat het voorwoord vormt van een boek van personage J.T. LeBeau. “Je moet vanaf nu geen woord geloven van wat je leest.” Dat was zo’n zin die mij het hele boek nog in herinnering kwam.

‘Verdraaid’ vertelt een afgerond verhaal, waardoor je als lezer uiteindelijk de antwoorden krijgt waar je naar zoekt. De zoektocht is ieder woord, ieder hoofdstuk en iedere pagina waard.

Korte hoofdstukken voor ‘extra’ spanning
De hoofdstukken in dit boek zijn kort. Er zijn verschillende hoofdpersonages, maar doordat het boek vanuit de derde persoon is geschreven, is het heel goed te volgen. Het gaat óver mensen en is niet vanúit bepaalde mensen geschreven. Doordat de hoofdstukken kort zijn, loopt de spanning op. Je moet haast wel verder omdat elk hoofdstuk je als lezer met vragen achterlaat.

Conclusie
‘Verdraaid’ van Steve Cavanagh is een geniale thriller over een rijke, onbekende auteur. Diverse mensen proberen zijn identiteit te achterhalen, maar deze mensen zijn hun leven niet zeker. De auteur, J.T. LeBeau, wil niet gevonden worden. Wie hem wel probeert te vinden, komt in de problemen.
Een thriller die in korte hoofdstukken de spanning opvoert en waar veel verrassende plotwendingen in verborgen zitten. Een boek dat vragen oproept en om antwoorden schreeuwt en dat je niet loslaat en waar ik verder niet al te veel over wil zeggen, omdat ik niets van het verhaal weg wil geven. Ga het lezen, is mijn advies.

Meer informatie over Verdraaid

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Verdraaid’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Verdraaid
Auteur:
Steve Cavanagh
Vertaald door Ralph van der Aa
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Genre:
Thriller
Pagina’s:
346

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Verdraaid (Steve Cavanagh)

  1. Persoonlijk vond ik deze minder dan de Eddie Flynn-boeken, maar dat komt misschien ook omdat ik steeds op zoek was naar de structuur en de houvast in dit boek. Die ontbreekt, en dat maakte dat ik het minder fijn vond om te lezen.

    Like

Reacties zijn gesloten.