Boekenpraat: Iemand zoals jij (Karen Kingsbury)

Het verhaal

Je liegt niet tegen iemand van wie je houdt. En je houdt niet van iemand tegen wie je liegt.
Met deze wijsheid is Maddie Baxter West opgegroeid. Ze weet hoe haar familie hecht aan eerlijkheid. Maddie groeide op in een liefdevolle, eerlijke, gelovige, grote familie.

Maar dan, als Maddie tweeëntwintig is, blijkt haar leven gebaseerd te zijn op leugens. Haar ouders zijn niet haar ouders. Ze hebben Maddie als embryo geadopteerd, maar hebben Maddie dat nooit verteld. Tot de dag waarop Maddie ineens tegenover Dawson Gage staat.

Dawson Gage is op zoek gegaan naar Maddie na het overlijden van zijn goede vriendin London. Hij hoort van de ouders van London dat zij embryo’s ter adoptie af hebben gestaan. Dawson wil graag kennismaken met een eventuele broer of zus van London. Hij ontmoet Maddie, maar maakt haar bang met zijn verhaal. Niet veel later gaat Maddie op zoek naar antwoorden over haar verleden en de enige die haar daarbij lijkt te kunnen helpen, is deze Dawson. Kan hij Maddie helpen in de zoektocht naar zichzelf en haar (biologische) familie?

Serie familie Baxter
Dit boek is onderdeel van de serie over de familie Baxter. Achterin het boek worden alle personages kort voorgesteld. Het boek is (mede daardoor) goed los te lezen van de rest van de serie.

Mijn mening

Roman(tisch)
De romans van Karen Kingsbury staan bekend om hun christelijke achtergrond. Ook in dit verhaal speelt geloof een grote rol, maar wel op een mooi beschreven manier, die niet allesoverheersend is.
Verder is dit een echte roman. In één van de eerste hoofdstukken, nadat alle personages aan bod waren gekomen, had ik al wel een idee hoe dit verhaal af zou gaan lopen, op allerlei fronten. Dat idee bleek tot in ieder detail te kloppen. Soms vind ik dat storend, maar in dit geval was het geen probleem. Ondanks de voorspelbare afloop vertelt het boek een prachtig verhaal. Een verhaal over rouw, liefde en trouw aan jezelf en je familie.

De romantiek is, zoals dat hoort in een fijne roman, overduidelijk aanwezig. Maar nog mooier dan dat vind ik de beschreven familieliefde. Familie is meer dan een bloedband en dat laat dit boek heel duidelijk zien.

Conclusie
‘Iemand zoals jij’ van Karen Kingsbury is een roman met een voorspelbaar verhaal. Ondanks dat is het verhaal boeiend, prachtig, liefdevol en emotioneel. Een boek dat makkelijk leest, maar dat je niet onberoerd laat. Ik denk wel dat het een boek is met een redelijk kleine doelgroep: de liefhebbers van christelijke romans (en in het bijzonder van die van Karen Kingsbury en soortgelijke auteurs).

Meer informatie over Iemand zoals jij

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Iemand zoals jij’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Iemand zoals jij
Auteur:
Karen Kingsbury
Vertaald door Petra Butler
Uitgeverij:
KokBoekencentrum
Genre:
Christelijke roman
Pagina’s:
302

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

12 gedachten over “Boekenpraat: Iemand zoals jij (Karen Kingsbury)

 1. Ik weet nog niet of ik dit boek ga lezen,
  De serie over de familie Baxter (samen onderweg) vind ik heel mooi en boeiend, maar ik ben afgehaakt bij de 2e en 3e serie Baxters.
  Wel vind ik de 4e (The New Baxter Family Serie) weer mooi, daar heb ik er al 2 van gelezen.

  Like

  1. Dat snap ik heel goed. Voor mij was dit het derde boek over deze familie en ik heb niet de behoefte om eerdere boeken ook allemaal te gaan lezen. Volgens mij is het veel van hetzelfde.

   Like

  1. Bizar, maar wel té toevallig om nog geloofwaardig te zijn hoor. Wel mooi, maar niet geloofwaardig.

   Like

 2. Klinkt als een bijzonder verhaal, wel jammer dat het voorspelbaar en niet geloofwaardig was. Maar ik wil even niet in nog een serie beginnen (lees er al in te veel op dit moment…) dus sla deze over.

  Like

  1. Dit boek kan ook heel goed los hoor! Zonder dat je de rest van de serie kent, dus mocht je dat willen, kun je dit boek ook prima apart lezen.

   Like

Reacties zijn gesloten.