Boekenpraat: Al jouw leugens (Rebecca Fleet)

Het verhaal

2017. Als Alex na een avond stappen naar huis loopt, ziet hij rook. Hoe dichter hij bij huis komt, hoe zekerder hij het weet: die rook komt van zijn huis. En dat niet alleen: zijn vrouw Natalie en zijn dochter Jade zijn in dat huis!

Alex en Jade hebben lang samen hun leven geleid, na het overlijden van Alex’ eerste vrouw. Hij is nu een half jaar getrouwd met Natalie en de toekomst lijkt het gezin toe te lachen, maar dan is er die vreselijke brand. De politie is er vrijwel zeker van dat de brand aangestoken is. Maar door wie? Alex kan niemand bedenken die een hekel aan hem heeft.

Jade, de dochter van Alex, zegt dat ze een vreemde man in huis heeft gezien op de avond van de brand. Natalie, die op die avond ook in het huis was, houdt vol dat er niemand was. Ze had geen bezoek en ze heeft ook geen indringer gezien. Dat zou ze toch gehoord moeten hebben?
Alex weet zeker dat één van de twee liegt. Maar wie? Zijn vrouw of zijn dochter? Zijn dochter ligt gewond in het ziekenhuis. Zijn haar herinneringen aangetast door de brand? En wat als zijn vrouw liegt? Wat wil dat dan zeggen over hun relatie en wat betekent dat voor de toekomst? Alex weet niet wie hij moet geloven en dus gaat hij zelf op zoek naar de waarheid.

Mijn mening

Van vraag naar vraag
In ‘Al jouw leugens’ ging ik van vraag naar vraag. Het leek in het begin vrij eenvoudig. Wie liegt? Maar toen ik dacht te weten wie de leugenaar was, kwam er weer een nieuw feit, dat zorgde voor nieuwe vragen. Heel even dacht ik in de eerste hoofdstukken dat er te veel vragen waren, waardoor het verhaal moeilijk te volgen zou zijn. Gelukkig bleek het verhaal wél goed te volgen. Keer op keer komen er antwoorden, maar roepen die antwoorden tegelijkertijd nieuwe vragen op. Totdat je op de laatste bladzijde het laatste antwoord krijgt. Of toch niet? Wat mij betreft zijn er voldoende antwoorden, maar ook voldoende open eindjes voor een eventueel vervolg.

Wisselingen van personages en tijden
In deze thriller is er veel wisseling van personages en tijden. Bovenaan elk hoofdstuk staat aangegeven welke tijd het is (2017 of 1999/2000) en wie in dat hoofdstuk het belangrijkste personage is. Omdat het boek in de derde persoon is geschreven, is altijd duidelijk over wie het gaat.

Door de wisseling van de tijden leer je bepaalde personages kennen zoals ze nu zijn, maar krijg je ook een kijkje in hun verleden. Tot op het allerlaatste moment blijft dat intrigerend, omdat pas heel laat duidelijk wordt hoe heden en verleden precies met elkaar verweven zijn. Ik vond de wisseling in het begin even lastig, maar later juist een enorme toegevoegde waarde, omdat het ervoor zorgt dat de personages op allerlei manieren ‘tot leven komen’.

Conclusie
‘Al jouw leugens’ van Rebecca Fleet is een spannende thriller, die je als lezer van vraag naar vraag leidt. Er komen wel antwoorden, maar ieder antwoord roept tegelijkertijd weer een volgende vraag op. Een spannend boek, met verrassende wendingen tot op de allerlaatste bladzijde. Een boek waarbij ik als lezer ging twijfelen welk personage mijn sympathie verdiende, omdat ook ik werd meegezogen in de leugens. Absoluut een aanrader!

Meer informatie over Al jouw leugens

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Al jouw leugens’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Al jouw leugens
Auteur:
Rebecca Fleet
Vertaald door Irene Goes en Anne Jongeling
Uitgeverij:
Boekerij
Genre:
Thriller
Pagina’s:
364

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

10 gedachten over “Boekenpraat: Al jouw leugens (Rebecca Fleet)

  1. Deze klinkt als iets voor mij! Ik had hem al bij de bieb voorbij zien komen. Kennelijk hadden bieb en jij hetzelfde idee van wat er aan mijn lijstje toegevoegd moest worden 😉

    Like

  2. Ik wilde net het boek gaan reserveren, want ik vind het erg leuk klinken, maar toen las ik over de wisselingen van tijd en perspectief… Waarom doen auteurs dat toch altijd?! Ik denk dat ik hem om die reden toch niet ga lezen. Jammer.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.