Koningsdag met oranje zakdoekjes

Het is vandaag Koningsdag! Van mijn moeder erfde ik mijn liefde voor Oranje.
Ik ben bijvoorbeeld zo iemand die stiekem alle jurken van koningin Máxima herkent en weet of ze die al een keer heeft gedragen. Ik weet de geboortedata van de prinsessen en ken hun volledige voornamen. Ja, ook die hele rij die nog achter de roepnaam komt.

Maar goed. Koningsdag. Geen aubade vandaag. Misschien maar beter ook, want zal ik iets verklappen? Ik ben een beetje een emotioneel incontinent wezen als het gaat om aubades. Met school zongen we op het schoolplein het Wilhelmus voor aanvang van de Koningsspelen. Mij kon je dan opvegen. Ik zong niet mee hoor, want als ik dan die kleuters uit volle borst hoorde zingen en de pubers vol schaamte hoorde mompelen, schoten bij mij de tranen in mijn ogen. Ook even huilen? Het klonk ongeveer zoals hieronder, maar dan met 400 kinderen.

Zakdoekje, iemand? Misschien zijn er vandaag wel oranje exemplaren te verkrijgen.

Fijne Koningsdag allemaal. Of je nou wel of niet zo’n Oranjefan bent als ik.
En als je mij zoekt? Ik ben even heel druk. Met achter de tv hangen. En nee, ik kan niet gestoord worden;).

13 gedachten over “Koningsdag met oranje zakdoekjes

 1. Jij ook een fijne Koningsdag! Maar zo te lezen komt dat wel goed. 😀 Ik had niet veel met Koningsdag / Koninginnedag, tot ik boven de rivieren ging studeren. Daar leeft die dag meer dan hier. En toen ik weer in het zuiden ging wonen, wilde ik dat feestgevoel “meenemen” als het ware. Door bijvoorbeeld een dag of twee van tevoren mijn vriendinnen te vragen wat hun plannen waren, en dan samen ergens af te spreken. Maar de laatste jaren is de behoefte om op Koningsdag iets speciaals te doen, toch wat ingekakt. Al denk ik wel dat ik de tv straks even aanzet.

  Like

 2. Nou ik ben vrouw genoeg om mooie kleding te volgen. En een stabiel Koningshuis is gewoon beter dan om de vier jaar een nieuwe president die met een beetje pech afbreekt wat z’n voorganger heeft opgebouwd. Dus ja ik ben wel blij met ons Koningshuis dat het goed doet maar dan heb je het ook wel gehad, ik zit niet met tranende ogen voor de Tv al wil ik altijd wel een stukje zien precies… om te zien wat de dames aan hebben.

  Like

  1. Herkende je de jas van Amalia dan ook?;) En ik moest er met al het gedoe in Den Haag nu ook aan denken. Je wilt toch niet dat zoiets zich ook nog af gaat spelen rondom een president.

   Like

 3. Ik zeg niets.
  Niet storen 🙂
  Zelf heb ik de TV niet aan gehad vandaag.
  Genoten van de rust van het op afspraak shoppen bij de Intratuin.
  Vandaag kon het nog.
  Tuin gezellig maken.

  Like

  1. Nou, zelfs ik haakte halverwege af. De drukte van de presentatrice kon ik niet hebben. Dus ben ik ondertussen maar gaan strijken en koken;).

   Like

 4. Wat goed dat je al die dingen weet over het koningshuis. Dat heb ik dan weer niet. Als ik heel eerlijk ben struikel ik momenteel best over de salarisverhoging van de koning, en de anderhalf miljoen die Amalia krijgt als ze 18 wordt en die eerst een tussenjaar wil nemen…. Het voelt voor mij heel erg als iets dat ze niet zouden moeten doen, of in ieder geval veel minder.

  Like

Reacties zijn gesloten.