10 gedachten over “Bevrijdingsdag 5 mei 2021

 1. Heel mooi en zo waar!
  Ik denk dat mensen door de pandemie opeens een beetje hebben kunnen ontdekken hoe het is niet alles te kunnen wat ze willen. Van de week nog zei een vrouw die mijn moeder had kunnen zijn dat ze zich opgesloten voelde in haar huis en dat het coronaverhaal maar eens uit moest zijn. Heb haar gevraagd of ze het Achterhuis weleens gelezen had.

  Geliked door 2 people

  1. Goede vraag heb jij gesteld. En ik heb daar dus ook aan gedacht. Er worden allerlei vergelijkingen gemaakt en ik geef toe dat ik me soms ook opgesloten voelde toen de avondklok er was. Maar dan denk ik aan toen en voel ik me een enorme aansteller.

   Like

 2. Eigenlijk komen we hier bij een heel essentiële discussie: wat is ‘vrij zijn’? Is vrij zijn kunnen doen wat je wil en wanneer je wil? Is vrij zijn mogen demonstreren als je het ergens niet mee eens bent? Mogen zijn wie je bent? Niet worden opgepakt en/of doodgeschoten op straat als je je niet aan de regels houdt?

  Like

  1. Het is denk ik nog ingewikkelder, want ik denk dat vrij zijn voor iedereen weer iets anders betekent…. Kun je wel een nachtje over filosoferen;).

   Like

 3. Vrijheid iets waar we iedere dag in leven, wat we vaak voor vanzelfsprekend vinden, wat ons geheel gratis wordt aangeboden. Vrijheid van leven, keuzes kunnen maken, denken en spreken. Om blij van te worden.
  En liefst zou ik het voor alle mensen op aarde willen ‘organiseren’.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.