Boekenpraat: Roxy (Esther Gerritsen)

Het verhaal

Roxy krijgt een verpletterende mededeling: haar man is verongelukt. Hij was degene die haar op haar zeventiende een nieuw leven bood. Hij redde haar van haar ouders. En nu, tien jaar later, is hij er niet meer. Alsof dat al niet erg genoeg is, vertellen agenten haar dat haar man is gevonden met een minnares in de auto.

Voor Roxy blijft er niets meer over. Ze zal voor zichzelf moeten gaan zorgen, nu het inkomen van haar man wegvalt. Voor zichzelf en voor haar driejarige dochter. Maar hoe? Wie is ze eigenlijk zonder haar man? Waarom deed hij haar dit aan? Roxy voelt vooral woede en die overstemt haar verdriet.

Mijn mening

Fijne start
Dit boek is geschreven in eenvoudige taal en korte zinnen. Het doet in eerste instantie bijna aandoenlijk aan, waardoor ik na de start heel nieuwsgierig werd naar de rest van het boek. Vanaf de start is duidelijk dat Roxy een bijzonder leven heeft en zich vooral lijkt op te sluiten in haar zolderkamer en in zichzelf. De reden waarom is in het begin nog onduidelijk en dat wekte mijn interesse.

Stuurloos verhaal
Helaas vond ik de rest van het verhaal ‘stuurloos’. Roxy gaat op reis met twee vrouwen die voor haar man hebben gewerkt en met haar dochter. Onderweg lijkt het vooral te gaan om een paar wilde nachten. Vervolgens is het einde van het boek wel mooi bedoeld, maar bij mij kwam het niet over, door het stuurloze verhaal. Er was voor mijn gevoel geen fijne opbouw en mooi slot.
Uiteraard heb ik me afgevraagd of het aan mij lag, maar ik was echt vol enthousiasme begonnen met lezen en omdat het maar een dun boek was, las ik door. Ik dacht dat het nog wel goed zou komen en dat ik weer zou gaan genieten. Dat deed ik dus niet. Jammer. Een echte tegenvaller.

Conclusie
‘Roxy’ van Esther Gerritsen is een roman over een jonge vrouw die na de dood van haar man op de vlucht gaat voor de waarheid en zichzelf, zowel letterlijk als figuurlijk. Een boek dat fijn leest door de korte zinnen en het eenvoudige taalgebruik. Toch was dit boek voor mij een tegenvaller. Ik miste een logische opbouw en een fijn plot, waardoor het verhaal stuurloos leek. Voor mij helaas geen fijn boek en ik zou het daarom niet aanraden.

Meer informatie over Roxy

Dit boek ook lezen?
Koop ‘Roxy’ bij bol.com.

Boekgegevens
Titel: Roxy
Auteur:
Esther Gerritsen
Uitgeverij:
De Geus
Genre:
Roman
Pagina’s:
120 (op e-reader)

Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor.

9 gedachten over “Boekenpraat: Roxy (Esther Gerritsen)

 1. Fijn, dat jij dezelfde ervaring had als ik. Ook ik vond het begin goed en veel belovend, en toen verzande het in onduidelijke verhaallijnen, veel egoisme, en bleef het zweven. Toen heb ik het nog een beetje doorgebladerd, om te kijken hoe het afliep, maar uiteindelijk heb ik het niet uitgelezen en terug naar de bieb gebracht. Roxy was voor mij een onvolwassen persoon die duidelijk een probleem of meerdere gad, maar daar werd niet echt iets mee gedaan. En dat stoorde me enorm. Voor mij was het het eerste boek van Esther Gerritsen en ook het laatste. Mijn kast puilt uit van de ongelezen boeken.

  Like

  1. O, dan ben ik gelukkig niet de enige! Het was voor mij ook het eerste boek van Esther Gerritsen. Ik had veel lovende recensie gelezen over haar boeken en daarom wil ik er eigenlijk nog één een kans geven, maar na deze twijfel ik echt. Behoorlijke afknapper dit.

   Like

 2. Je man is dood en dan ga je met 2 onbekende collega’s van hem op vakantie. Dat behoeft geen opbouw maar een retourtje naar de schrijver met en vraagteken.

  Like

 3. Esther Gerritsen is zo’n naam die ik per definitie links laat liggen. Ooit een boek van haar gelezen, en zo afgeknapt dat haar naam voor mij nu betekent: ‘Laat maar liggen.’

  Like

  1. Nou, je bent de tweede. Ik weet genoeg. Dan was dit voor mij ook de eerste en de laatste keer dat ik een boek van haar een kans gaf.

   Like

Reacties zijn gesloten.